Julgardinerna!

Jag hittade igen gardinerna! Det var på Cellbes av alla ställen. Så nu kan jag beställa så dom hinner komma innan första advent. Fanns även kökshandukar i samma mönster, trepack för 83 kr. Kanske man ska slå till på dom med? Fast jag har redan fina julkökshanddukar som jag fått av syster. Kanske jag ska köpa nåt annat för dom där 83 kr. En julklänning till exempel? Hittade en i lämplig modell, till lämpligt pris, i vinröd krossad sammet. Men inte i min storlek. Nähäpp.....

Tyckte vinröd sammet passade mig. Varför måste alla postorderkataloger sälja RÖDA kläder till jul? Alla vill väl inte ha rött på sig? Det är väl för övrigt tomten som ska vara röd, inte jag?

Nå, jag är inte alldeles utan klänningar...

 

 


Halloween

Gjorde om på mitt årstidsaltare ikväll.
 
 
 

Söndagsmys

Har ju glömt att berätta vad Mannen gjorde förra söndagen. Han ställde sig och kavlade kams och kokade sötost! Han är inte speciellt intresserad av matlagning annars och kams hade han aldrig gjort förut. Men vill man ha nåt tillräckligt mycket, då fixar man det. Det enda jag gjorde var vitosten för det har jag gjort förut. Om det var gott? Mmmmm, det var gott.
 
109 kamsar blev det och en hel massa sötost så vi tog helt sonika och frös in det som blev kvar. Den okokta kamsen lades i glasslådor med bakplåtspapper emellan, sötosten åkte ner i frysburkar och vasslan i petflaskor. Alltså kunde vi plocka fram och laga kams även denna söndag. Idag bjöd vi hem farmor. Hon var väldigt nöjd, tyckte det smakade precis som det skulle. Men man blir mätt, mätt, mätt. Kamskoman infinner sig efter en stund och kanske en aning halsbränna. Nu får nog kamsarna vila där i frysen ett tag. Men det här var en fin kompensation för all kams jag INTE åt i somras (inte en enda!).
 
 
 
 

Better the devil you know...?


Löööördag!

Solen skiner. Snön lyser. Och jag ligger i soffan och letar julgardiner på nätet och kastar ett öga då och då på "A bit of Fry & Laury". Jag trodde ett tag att jag skulle bli tvungen att SY julgardiner till köket. Huga! Sy kläder är kul, sy gardiner är tråkigt. Jag köper hellre färdiga. Men jag vill inte ha tomtar, snöflingor eller text på dom. Varför måste det vara text på all heminredning nuförtiden???
 
Jag vill heller inte ha röda gardiner i köket. Golvet är rödrutigt, tänk rödrutiga gardiner till det. Njä... Men nåt juligt vill jag ju byta till på första advent. Så hittade jag äntligen gardiner som jag kan tänka mig. Det var en massa små hus och snö och granar på dom, i grönt, rött, vitt och grått. Jag visade dom för Mannen och han kunde visst tänka sig dom i köket. Så nu tänkte jag beställa dom.
 
Men nu hittar jag dom inte!!! 
 
Trodde dom var i Jotexkatalogen men jag hittar dom inte på hemsidan. Kanske det var Ellos då? Nä. Men var skulle dom annars kunne vara? Är det nån som känner igen beskrivningen av gardinerna och kan tala om för mig var jag kan köpa dom? 
 
Jag vill inte sy gardiner. Nu ska jag ut och gå.

Resultatet av för mycket tänkande

Fick lön idag. 2370 kr. Lönespecen såg jättekonstig ut. Jag hade fått mer i sjukavdrag än i månadslön.
 
Chefen skickade fråga till lönekontoret. Jo men då har dom dragit enligt mitt sjukintyg som säger att jag är sjuskriven till den 12/10, inte enligt min månadsrapport för september. För att det inte skulle bli nåt "eftersläpande sjukavdrag i november" som dom skrev. Men hur tänkte dom nu?? Ska dom inte följa månadsrapporten? Dom kan väl inte dra av lön som jag inte fått? Tänk om jag inte fått 6 månaders löneförhöjning retroaktiv denna månad, hade jag då blivit skyldig pengar istället?
 
Och vaddå "eftersläpande sjukavdrag"? Vi var ju tvungen att skriva tillbaka och fråga vad dom menade. Jo jag ska ju få pengar från Försäkringskassan för september, det var det dom menade. Då vill jag kanske ha full lön nästa månad. Fast utbetalningsdatum från Försäkringskassan är den 18:de, alltså tidigast den 18:de NOVEMBER eftersom jag skickade in sjukintyget den 15 oktober. Har dom aldrig haft med Försäkringskassan att göra förut?
 
Jodå, dom kunde visst betala tillbaka dom där 12 dagarna i oktober om jag ville det, bara jag var medveten om att "smällen kommer senare". Nej det gör den inte! Den kom NU! Jag fick ju nästan ingen lön! I november vill jag ha lön för det som händer i oktober, dvs 2 veckors sjukskrivning och resten jobb - precis som det kommer att stå på min månadsrapport! Dom ska väl ändå följa månadsrapporten, inte sitta och fundera ut egna lösningar på hur jag ska klara mig i november??
 
Usch, jag är så irriterad!

App app app

Det där var väl ingen bra bloggapp. Texten blev centrerad. Bilden fastnade inte. Man kan inte formattera texten alls verkar det som. Inte spara som utkast. Visst, det ska vara enkelt men inte FÖR enkelt. Nej det blir nog till att använda appen i yttersta nödfall.
 
Har jag sagt att jag köpt ny telefon? En Samsung Galaxy S2 blev det. Större än min lilla Xperia Mini pro. Större skärm så jag slipper få ont i huvudet när jag ska läsa på den. Men jag saknar tangentbordet lite.
 
Däremot knäpper den mycket bättre kort än gamla mobilen. Eller är det för att jag har större skärm och Instagram? Så här såg det ut i morse när vi åkte nerför Pålgårdsbacken. Var tvungen att stanna till en minut och fota. 
 
 
Nåt annat som funkar på nya telefonen är Ruzzle och Draw something. Vill ni spela så heter jag "qvasthilda", precis som på Wordfeud. Fast egentligen har jag fullt upp med dom matcher jag har men om ni har tålamod med mig så kan vi köra.
 
Alla andra verkar spela SongPop också men det har jag inte hunnit testa än. Man ska ju göra annat också. Promenera till exempel. Då använder jag Runtastic. Och så kan man lyssna på bok samtidigt som man promenerar. Med telefonen. Eller ännu heller: inspelningar från kören. Då blir det dubbel endorfindos!
 
 

Testing testing, 1 2 3

Hittade en app för blogg.se. Mig veterligt har det bara funnits för äppelbaserade produkter förut men nu hittade jag en för android. Måste ju testas!

Annars går väl livet sin gilla gång. Dock lite för mycket av strul och problem för min smak just nu. Inte stora saker men många. Många bäckar små gör att det inte får plats mer.

Tur det är tisdag. Jag ska tanka kör-energi ikväll. Och det är inte kattskit det, inte - med den energin skulle kunna försörja en mindre stad.

Hmmm.....

 

Rött vitt svart


Shopping

Blev visst en snabbsväng till Birsta igår. Mannen undrade på eftermiddagen om jag skulle ha nåt från Ikea eller så, han hade en massa grejer han behövde köpa till jobbet. Finns alltid grejer man kan behöva från Ikea, sa jag.
 
Klockan blev nog halv tre innan vi kom iväg så vi fick vara effektiva. Först Jula, sen Usports för att kolla vad det är för nåt. Sen delade vi upp oss så Mannen for till Bauhaus och jag gick till Birsta City. Alla nöjda. Jag gick på Kicks och köpte lite mojs, bland annat badskum som luktade hallon-björnbär, en hudkräm som luktade citron-lime och en body butter som luktade kokos. Förstå vad attraktiv man ska bli om man använder dom - alla kommer att vilja äta upp mig! Jag provade även klänningar på Indiska - men jag köpte ingen! Hahaaa! Fast en satt jättesnyggt måste jag säga.... Jag ångrar mig lite. Men jag har nog egentligen inte råd denna månad så det var bra att jag avstod. Jag skulle egentligen kolla på julgardiner men klänningarna skrek högre och fick förtur. 
 
 
Vi strålade samman på Ikea och käkade middag. Mannen åt köttbullar på Ikea för första gången. Fantastiskt. Det är liksom köttbullar JAG tänker på när man säger "äta på Ikea" men jag har heller aldrig ätit det där. Inte igår heller, jag tog pasta och köttfärssås. Gott. Men ingen sallad. Den såg ut att bestå av grönsallad och rödlök. Ingen "ikeasallad" där inte.
 
Än en gång delade vi på oss och jag gick till köksinredningen för att leda bestickslådor. Vi har bestickslådor hemma men jag gillar dom inte. Dom fyller inte ut lådan och ja, jag gillar dom inte helt enkelt! Dom jag hittade kostade 5 kr styck och det ryms två per låda och då är det FULLT i lådan. Jag var dock lite osäker på om långa saker som salladsbestick skulle rymmas på bredden så jag var snål och köpte bara till två lådor. Men när jag testade hemma så funkade det bra! Så om nån ska på Ikea, säg gärna till så jag får beställa fyra lådor till. 
 
Idag blir det städning av kökslådor samt det jag tänkte göra igår men som inte blev av pga shoppingresan. Långpromenad till exempel. Men att promenera i affärer kanske räknas det med?
 

Äntligen fredag

Idag bjöd jag mina kolleger på nybakade scones till fikat. Jag hade ju tänkt baka "riktigt" matbröd kvällen innan men när jag fixat middag, ätit och varit nere på Hammarn och handlat och tankat så var klockan redan åtta och jag hade ingen lust att dra igång nåt stort bak. Jag rörde ihop en dubbel sats av mina specialscones istället.
 
 
Dom var jättegoda! När det var dags för lunch klagade folk på att dom inte var hungriga, hehe.... Själv åt jag lite keso, skinka, rårivna morötter och tomater till lunch så jag hade samma "problem" som dom andra - det rymdes inte mer.
 
Vädret är grått och tråkigt och kallt - igen! Igår sken ju solen så fint, kunde vi inte fått behålla det vädret? Imorgon lovar dom i alla fall sol. Inte varmt men SOL. På en lördag. Tänka sig, va?

Lunch och fika

Nu har jag ätit en jättejättegod mjuk kaka med dajm och nougat som I hade bakat. Banta? Jodå, jag ska skriva upp kakan på min lista, jag lovar. Det behövdes helt enkelt lite kaka i allt elände och hembakat är svårt att avstå. Men det ska bli promenad ikväll, oroa er inte. Skulle promenera på lunchen men regnet öste ner och jag hade vinterkappa, inte regnkappa så jag lade mig på soffan under en filt och smuttade på en kopp kaffe istället.
 
Till lunch lagade J pasta carbonara. Vi har det med andra ord ganska mysigt här på jobbet, trots att dom tog kaffeautomaten med sig i flytten. Vi gör som vi alltid har gjort här, vi löser problemet.
 
Tror jag ska baka matbröd och bjuda på frukost på fredag. Det är vi värda.

Slasktisdag

Igår fick jag vinterdäck på bilen - idag snöar det. Där kan vi snacka tajming. Men nåt roligt väglag var det inte, trots rätt däck. Slaskigt och slirigt. Dock var det lite bättre efter Stadsberget men nu säger R här på jobbet att saltbilen är ute så snart är det slut på det roliga. Slask åt alla - jämlikt ska det va!
 
Är inne på andra arbetsdagen. Gick ganska bra igår, bara jag inte står/sitter still för länge, då går det som elektriska signaler ut i pekfingret. Jag får gå iväg en vända, koka kaffe, plocka disk eller nåt. Ja så mycket disk är det förstås inte, inte nu längre...... Vi har inte ens nån kaffeautomat. Tack för kaffet, liksom.
 
Idag ska jag till sjukgymnasten på eftermiddagen så då blir det kortare dag. Skönt. Skönt att åka hem i dagsljus och skönt att få lägga sig en stund på soffan innan middagen. Måste vila upp mig så jag orkar sjunga ikväll!
 
 

Snö i luften

Tänkte dra med mig Herman ut på promenad idag. Haqvin tänkte jag kunde roa sig själv ute med sin kompis J som är här idag. Men det gick trögt att komma iväg och när vi äntligen fick ändan ur vagnen så började regnet ösa ner. Ja det har regnat till och från hela dagen men nu vräkte det verkligen ner. Och kallt är det. Jag sa till Herman att vi väntar en stund och så började jag göra scones istället. Haqvin och hans kompis kom ner i köket och plötsligt utbrister Haqvin: DET SNÖAR!!! 
 
Ja det gjorde det. Stora flingor. Eller om det var små snöbollar, dom såg inte så lätta och luftiga ut. Burrr...... Men det gick fort över, nu regnar det igen. Pissväder. Hoppas på ett litet uppehåll så jag kan få med barnen ut på en liten vända i alla fall. 
 
Nu luktar det scones här. Marmeladen och osten står på bordet. Fikadags!

Ukulele


Jag gjorde det! Jag målade!

Nej ni får inte se nåt. Jag har bara grundat tre dukar -  en magenta, en gul och en orange. Men det är en början. Jag målade!
 
Fick även leta som en tok efter mina gamla dukar. Hittade dom inne i förrådet. Den som städade ville tydligen inte att dom skulle råka illa ut. Snällt men jag fick lite panik där ett tag.
 
Kallt var det också. Jo jag hade långkalsonger och fleecetröja men det var kallt om fingrarna och jag kan ju inte gärna ha vantar på. Nästa gång ska jag ställa ut en kupévärmare. I morgon kanske? Skulle gärna fortsätta idag men jag ska till sjukgymnasten strax och sen när Haqvin kommer från skolan ska vi baka kladdkaka som han ska sälja med skolan imorgon. Pengarna ska gå till Världens Barn. Sen ska det lagas middag och sen är det så klart KÖREN ikväll för det är tisdag! 
 
Tänkte promenera ner på Hammarn först men jag fastnade framför Project Runway så nu hinner jag inte. Jag tar och promenerar till kören ikväll istället, kanske via grisrundan (om jag hinner). För promenera ska jag! 

Jag gjorde det! Jag målade!

Nej ni får inte se nåt. Jag har bara grundat tre dukar -  en magenta, en gul och en orange. Men det är en början. Jag målade!
 
Fick även leta som en tok efter mina gamla dukar. Hittade dom inne i förrådet. Den som städade ville tydligen inte att dom skulle råka illa ut. Snällt men jag fick lite panik där ett tag.
 
Kallt var det också. Jo jag hade långkalsonger och fleecetröja men det var kallt om fingrarna och jag kan ju inte gärna ha vantar på. Nästa gång ska jag ställa ut en kupévärmare. I morgon kanske? Skulle gärna fortsätta idag men jag ska till sjukgymnasten strax och sen när Haqvin kommer från skolan ska vi baka kladdkaka som han ska sälja med skolan imorgon. Pengarna ska gå till Världens Barn. Sen ska det lagas middag och sen är det så klart KÖREN ikväll för det är tisdag! 
 
Tänkte promenera ner på Hammarn först men jag fastnade framför Project Runway så nu hinner jag inte. Jag tar och promenerar till kören ikväll istället, kanske via grisrundan (om jag hinner). För promenera ska jag! 

Målarkramp

Det är som att ju mer jag säger eller skriver att nu ska jag minsann måla, desto mindre blir det gjort. Jag har inte målat "på riktigt" sen förra hösten, när jag tänker efter. Det var inför utställningen i Mårdsjön. Skrämmande egenligen..... 
 
Just nu har jag inget mål att jobba mot, det är kanske därför det går så trögt. Jag "måste" inte. Men det är så härligt när jag kommer igång, räcker inte det som motivation?? 
 
Jag fotar ju mycket. Kanske en del av skaparlusten får sitt utlopp där, tillräckligt för att det uppdämda behovet inte svämmar över. Som en rännil från en stor stor damm. 
 
Jag skulle kunna ta mina foton och ha dom som inspiration till tavlor. Jag vill måla serpentivägar och cyklister från semestern, sångarglädje från kören, höstens urtvättade grönska, äppelskörden, barnen, alla katter jag mött. 

Stadstur i ruskvädret

 
Lördag. Idag blev det en liten vända till stan. Hermans skärm hade kommit tillbaks från reparation så jag for in med låneskärmen och bytte jämnt. Köpte också ett nytt munstycke till dammsugaren. Det gamla gick sönder igår när jag skulle dammsuga "bara lite". Jag ser det som ett tecken: Överlåt dammsugningen åt resten av familjen.
 
Hade från början tänkt åka in till centrum och kolla på en eller annan konstutställning men vädret var så pissigt så jag tappade lusten. Det blåste och regnade och var väl si så där 3 plusgrader. Men ingen snö, lyckligtvis.
Jag blev kvar på Lillänge istället. Kollade lite efter kängor men hittade inga jag gillade. Ingen katastrof. Jag HAR kängor..... Köpte nya vinterkängor i fjol men jag vill ha ersättare till dom tunnfodrade jag brukar inleda hösten med. Det har blivit ett litet hål på dom och dom är inte i skinn så jag vet inte om det är nån vits att kosta på dom ett besök hos skomakaren. 
 
Fortsatte till Lindex och provade en tjusig rutig kavaj men den passade inte över rumpan. Ut från Lindex (UTAN att köpa en klänning!) och förbi blomsteraffären. Inpulsköpte prydnadskål och nåt som såg ut som ljung men hette nåt annat. Nu MÅSTE jag ta rätt på pelargonerna i krukan framför bron, annars har jag ingenstans att sätta nyinköpen! Och det blir lite roligare att ta bort sommarblommorna om man får ersätta dom med nåt nytt färglatt.
 

Hade ett presentkort på Team Sportia så jag kilade in där också. Köpte två träningstoppar för 200:- vilket visade sig vara precis det som fanns på presentkortet. Där kan man snacka om flyt. Hoppade över Rusta och Systembolaget och gick in på Coop Forum istället och handlade lite förnödenheter. Det är ju lördag!
 
Nu har vi ätit potatisgratäng, helstekt fläskytterfilé kryddad med vitlökspeppar, kokta morötter, avocadoröra och karl-johansvampsås och är inne på lördagsgodiset. Jag köpte en Lindt Creation Hazelnut de Luxe åt mig och skippade lösgodiset. God choklad men lite söt kanske. Kanske man skulle slänga sig i soffan nu och lata sig lite. Kanske med ett glas vin? Det är ju lördag.

Lunchdate, bake off och konst

Igår var jag på lunchdate med Mannen. Så romantiskt som det låter var det inte, det var andra med i lunchsällskapet också, en liten Alvin bland annat. Men var det inte romantiskt så var det i alla fall trevligt! Vi åt 
viltfärsbiffar på Lotties och så var det kanelbullar till kaffet eftersom det var kanelbullens dag igår. Tyvärr hade dom gräddat dom för dåligt så dom var degiga i mitten..... Dessutom var det bake off-bullar, inte hembakat. Blev lite besviken. Samma bullar sålde dom på Konsum. Och på Time..... Vi lever i utslätningens tider. Enfalden har drabbat oss. Man tror man ska få nåt extra gott och unikt när det bjuds "nybakade bullar" och så är det samma massproducerade sötslisk överallt.
 
Efter lunchen gick jag till Vildhussen och kollade på konstutställningen. Det var tavlor från Galleri Eken i Östersund, inte två, tre konstnärer som det brukar vara. En salig blandning var det. Konstföreningen ville dessutom att man fyllde i en liten enkät om vilka tavlor man gillade och vilka man inte tyckte om. Jag tycker det är jättesvårt att säga att man inte tycker om en tavla, det är väl mer att den inte säger en något. Det var inte så många som jag gillade jättemycket heller. Jo en tavla föll jag för på en gång. Den föreställde två tanter vid ett bord, den ena läste tidningen och den andra satt med en kopp kaffe. En gubbe(?) skymtade i förgrunden. Det som var bra med tavlan var minerna på tanterna. Fastän tavlan inte var speciellt detaljerad så såg man att dom där tanterna var antingen urless på att sitta där eller så var dom osams med varandra. "Jag tänker inte prata med dig!" såg det ut som båda tänkte. 
 
Jag har inte målat nåt själv fastän jag skrev för ett tag sen att jag skulle. Kanske idag då? Det är i alla fall fredag och ett fredagsfoto blir det. Kanske med nya klänningen? Har ingen riktigt bra fotovägg här hemma, därför blir fredagsfotot lite varierat nu när jag är hemma. Men det kanske bara är bra?
 
För övrigt är det dimma och plus en grad. Oktober är här.

Lämna aldrig kameran hemma

Igår tog jag en långpromenad med kameran som sällskap. Solen sken och det var härligt fast jag glömt vantarna. Men efter en stund hade jag promenerat mig varm.
 
"Oj, vilken stor katt. Nähä.... "
 
 
Efter att Mickel smitit iväg i skogen, bortskrämd av ljudet från min kamera (hur stänger man av det?!), och jag fortsatt vägen fram, upptäckte jag nåt som lyste vid sidan av vägen. Det var Imse-Vimse som lämnat ett stycke utsökt hantverk efter sig. 
 
 
Gick vidare, ända upp till postlådan vid skidspåret och skrev mitt namn på listan. Sen tänkte jag gå nedre delen av skidspåret tillbaka men det visade sig vara blötare än mina gympadojsklädda fötter var rustade för. Vände och gick tillbaka upp till vägen. Blöta strumpor och skor. Kipp kipp.
 
Väl hemma kollade jag på träningsappen och upptäckte att jag varit ute över en timme och gått 5 km. 
 
 

Grön kavaj

Jag har en sak att erkänna: Jag skickade tillbaka den ljusbruna stickade kavajen..... Jag provade den med jeans igår och insåg att den var kortare bak än fram. Inte så klädsamt för min kroppsform. Rumpan sticker ut tillräckligt av sig själv, den behöver inte nån förstärkning i form av kläder som accentuerar den. Nej, den ska inte döljas men den ska framhävas på RÄTT sätt.
 
Det som blev kvar av beställningen sen jag returnerat det som inte passade var ett par jeans åt Herman och ja, hrm........en klänning...... Men jag använder klänning! Nästan varje dag! Lovar!
 
Kan man vara klänningsknarkare?
 
Den gröna manchesterkavajen kom med posten igår. DEN gillar jag! Olivgrön är en av mina favoritfärger. Enkel modell utan krusiduller men man kan behöva en sån ibland också. Se så glatt hon skuttar fram, vår modell!
 
 
Kavajen med knappar och kedjor kom idag. Men den är för liten! Drattans! Står 42 på lappen men den är för trång i ärmarna och över ryggen. Glömde mitt löfte till mig själv om att inte ropa hem nåt utan att veta måtten på plagget.
 
Men snygg är den. Nån som är intresserad av att köpa den? Den är mer grön än brun, vet inte varför den bytte färg när jag fotade den.
 
 

Desperate housewife






RSS 2.0