Gott nytt åååår!

Ikväll blir det trerätters som traditionen bjuder. Det kommer att bli tomatsoppa till förrätt, helstekt älgfilé till huvudrätt och glass till efterrätt. Jag har faktiskt inte alla detaljer klara för mig än..... Kanske det blir potatisgratäng, kanske älgfilé provacale. Kanske chokladsås till glassen, kanske nåt annat. Ingen stress här inte.

Senare på kvällen är vi bortbjudna. Och eftersom jag vet vilka mer som kommer så vet jag att chansen är stor att det blir mycket sång och musik. Vilket jag inte alls har nåt emot som ni vet. :)

För övrigt tror jag det blir en lugn dag. Jag tänker följa nyårstraditionen och byta lakan i alla sängar, det finns väl inget ljuvligare än att börja det nya året i en renbäddad säng! Sen ville mannen ha hjälp att installera en ny dator på kontoret. Vi får väl se om det hinns med idag, annars har jag ju "hela helgen på mig". Han har för övrigt inte kommit ur sängen än. Inte Herman heller. Dom kanske laddar inför kvällen?

Och Haqvin satte just igång att spela bas. Tror jag ska gå ner och göra honom sällskap med gitarren eller kanske vid pianot. Dragspel kanske? Då vaknar nog resten av familjen.

Jag tyckte att det var lämpligt att avsluta året med lite photoshop.

Gott nytt år!!



Inför nyåret


I vår julgran.

Vi har små kissemojar i vår julgran, inköpta i Tyskland av min syster för många år sen. Jag föredrar normalt "naturliga" katter framför puttenuttiga kattungar i människokläder men dessa MÅSTE jag ha i granen varje år!

 


Inte fredag men....

....det var ju som fredag i torsdags, dagen före ledig dag. Dagen före julafton!

 

Klänningen, som är i helt underbar siden- och viscosejersey, är från Good Moves. Fast den julröda rosetten har jag satt dig själv. :)


Julafton!



Jo, julefriden infann sig till slut, med både kaffe, skinkstut och leverpastej till frukost.



Och granen blev klädd och paketen klara.



Kallt och klart ute. Minus 29 grader.


Jag tog ändå  en kort promenad för att tanka lite solsken och då träffade jag Noxi som var ute en sväng med matte.

Nu ska vi dricka oboy och äta lussekatter!

God jul!


Längtan

Vet ni vad jag längtar efter? Jag längtar efter julaftons morgon. En kopp nymalet, nykokt kaffe, en skinkstut, ost, leverpastej och nån god korv. Tyst och lugnt och inget som stressar upp mig därför att allt redan är "för sent" och allt blir som blir det blir.

Kan det vara det som är julefrid?

Snart är glada julen här här här

Igår firade vi den nyblivna 13-åringen med grötfrukost och oboy på sängen. Och presenter så klart. Till middag hade han önskat pannkakor. :)
Sen blev det kakor och kladdkaka med grädde när gästerna kom.

Nu har jag redan satt i mig två stora pepparkakor till morgonkaffet, på tal om kakor. Julen gör en obetänksam, man bara stoppar i sig för att det är gott! Men - det är jul bara en gång om året.

Igår tog jag även i granen och julprydnaderna så idag får barnen fixa påklädningen. Jag ska ringa och peppa dom lite snart. Blir man peppad om man äter pepparkakor?



Julskinkan stod i ugnen över natten, som en tjälknöl. Hoppas det funkade, vi får se i kväll hur den är. Då ska jag griljera den samt göra glöggkokta revbensspjäll som också ska stå på julbordet. Ett väldigt gott recept jag testade förra julen:

http://www.recept.nu/1.248588/recept.nu_redaktionen/varmratter/kott/gloggkokta_revbensspjall

Lättsamt!

Hemma var det "bara" 25 minus imorse. Dom hade hotat med 30 minusgrader. Man får vara glad åt det lilla. Inne på jobbet är det fortfarande 16, plusgrader visserligen men vi ser ut som uteliggare allihopa med mössor, koftor, filtar och vantar. Dom fixade pannan igår men det tar väl en stund att värma upp ett stort hus. Inte kul att ha ett stillasittande jobb när det är kallt inne. Jag längtar hem till mitt varma hus, jag.

Idag är det dan före dan före dopparedan.

2 x kalas.

Idag är det dubbelt kalas. Sören fyller år och Herman har haft kalas för han fyller år på tisdag. Tänk, lillgrisen blir TRETTON ÅR!!

Frukost på sängen åt mannen så klart: Kaffe, äggröra och bacon. Och en pizzamacka som Haqvin gjort själv. ;) Allt serverat på finaste brickan och med födelsedagskoppen. Fint ska´re va´!

Till Hermans kalas kom det inte många. Det är nog för tätt innan jul, folk har så mycket annat för sig. Men dom har spelat tv-spel och så grillade vi korv och hamburgare nere vid bastun. Ute lunch är grejer det! Lite skoterkörning blev det också.



Sen gick dom in och kollade film och åt kladdkaka. Lättsammaste kalas vi haft nån gång.

Åt Sören hade jag skickat efter en kaffekvarn. Ett infall jag fick.....men när han öppnade paketet så sken han upp: "Är det en kaffekvarn??" Pust..... ett lyckat infall! Bönor hade jag naturligtvis också köpt så nu har vi druckit nymalt kaffe till smörgåstårtan. Mums fillibabba!



Just nu är det paus i firandet. Herman och Aksel kollar färdigt på filmen och farmor och Sören kollar skidor på TV (jag hör att det är spännande nu!). Själv satte jag mig vid datorn en stund. Kanske det kommer fler gäster sen, vad vet man.

Tycker det har varit en väldigt lugn dag. Skönt.

Dagens lista

Idag kör vi en lista:

  • Dagens höjdpunkt: Massage! Sandra är suverän. :)
  • Dagens blä: Huvudvärk :( massagen lindrade ett tag men sen kom den tillbaka med förstärkning.
  • Dagens märkligaste telefonsamtal: Syrran som ringde och frågade om innekatter kan få mask. Hon är kattvakt.... :)
  • Dagens lunch: Pasta med skinksås
  • Dagens strul: Telefonerna slutade fungera på jobbet. Jättekul......
  • Dagens mest förvånande händelse: Strömavbrottet - kvart i fyra blev det TOTALT SVART i HELA STUGUN! Slutjobbat. Kanske lika bra det eftersom telefonerna fortfarande inte funkade som dom skulle.....
  • Dagens middag: Lax, permos och ärtor.
  • Dagens födelsedagskalas: Hos Hanna som fyllde år i tisdags. Hon fick nagellack och ögonskugga (nej hon fyllde inte 13....)
  • Dagens bebis: Molly Dolores 2,5 månad. Gull!
  • Dagens ångest: Ska på julbord imorgon och "har inget att ta på mig"! Jo det har jag väl....men det är förvånansvärt lite glitter och glamour i min garderob har jag upptäckt. Får väl tindra med ögonen.
  • Dagens avslut: Hade tänkt måla naglarna röda men vi får se om jag lyckas för jag är trött. Det är viktigare att sova än att vara vacker. Eller är det därför det heter skönhetssömn?


Nu blev det kväller.

Jag får sluta blogga om kvällarna, det blir snart bara ett enda gnäll om hur trött jag är. Närå, jag ska inte klaga. Det är bara det att det är så mycket nu, visserligen roliga saker men man måste få landa då och då emellan varven, annars mår man inte bra.

Ikväll hade vi genrep med en, två, TRE körer i kyrkan! På söndag är det två konserter. :) Det gick hyfsat. Inte perfekt men inte för dåligt heller.

Igår var det Haqvin som musicerade. Kullstaskolan hade Luciakonsert på Centrum. Haqvin spelade elbas. Det är så kul att höra och se dom, dom är så duktiga alla barnen!

Imorgon ska vi till Hanna en sväng och gratulera. Undrar när jag ska hinna handla inför helgens kalas då? På fredag ska jag ju in till stan på julbord med jobbet. Får försöka peta in det i schemat imorgon. Jaaaa, det är kul när det händer saker.....

Kom just ihåg att Sandra kommer och masserar oss på jobbet i morgon. Härligt!! Då får jag nog lite ny energi.

Slut som artist - nu igen.

Ikväll har jag gräddat gorån, nåt jag plågar mig med varje jul. Det tar ju sån tiiiiiid...... men dom är ack så goda, så goda. Och jag gör det bara en gång om året. Spröda, söta och fulla med nystött kardemumma! Mums!

När jag äntligen var klar hade vi lussefika med glögg, lussebullar och kakor. Tyvärr var min ork slut då så jag kunde inte njuta fullt ut. Synd. Synd om familjen också som ska ha häxan Surtant till bordet. Men man kan ju resonera som så också att om dom hade dukat fram fikat medans jag gräddade färdigt rånen så hade vi ju kunnat kasta oss över fikat direkt jag var klar och min ork hade räckt till lite socialt umgänge också, inte sant?



Nu tror jag det är slutbakat för den här julen. Eventuellt ska jag göra julgodis också, jag har köpt hem ingredienser. Rocky road och mozartkulor vill jag ha. Men det finns ju dom som tillverkar godis hela dagarna och dom ska ju leva dom med.


Baka baka liten kaka

Det blev några sorters kakor bakade idag. Och ett stycke pepparkakshus byggt!



Nej varför ska man bara ha vit kristyr när man kan ha MÅNGA färger!



Och så godis att pynta med. Snyggt godis. Form och färg!



Vi utgick från ett köpt pepparkakshus. Det är ju pyntandet som är det viktiga.



Och varför ha lite när man kan ha MYCKET!!!!!



Klart! Snyggaste huset på byn!


Hmmmm.....

Ja det är ju faktiskt fredag igen. Tänk vad tiden flyger fram. Och inget bloggande blir det.

Vad gör jag då? Jo jag har varit hemma sjuk i två dagar. Sjuk nu?? Det har jag väl inte tid med! Med jul och födelsedagar och allt vad det är framöver! Fast om jag inte varit sjuk så hade jag ju jobbat och ändå inte hunnit med nåt hemma - så vad klagar jag för?



Ja det är väl just för att jag är sjuk. Bara småsnuvig men trött, yr och konstig i magen. Parasiten? Hm, njä tror inte det. Fikade visserligen på Jamtli förra fredagen men där serverade dom kokt vatten och snabbkaffe. Jag var där med Remix och sjöng - i minus 20 grader. Jodå, det gick bra, frös lite om ryggen bara. Men vi rörde på oss till sången och sen applåderade vi oss själva - allt för att hålla värmen! Sen när det blev dags för dans kring granen så var vi inte sena att kasta oss in i leken. Det var ju inga andra som gjorde det..... Har man börjat bula ut sig så kan man lika gärna fortsätta, inte sant!

Jag var ju i stan helgen innan också. På skidstadion och gjorde snöskulptur. Och vi fikade och åt där med men det var ju efter att påbudet om att koka
vattnet gått ut så jag tror inte det är nån parasit jag har, snarare virus. Nåt skit är det i alla fall.

Här är Birger när han nästan var klar.



Idag är jag piggare än igår så det går framåt. Känns som jag måste få en del julstök gjort i helgen eftersom nästa helg är totalt fullbokad. På fredag ska jag på julbord med jobbet, på Arctura minsann! Hoppas våran Birger i snö står kvar så man får skryta lite. ;) På lördagen fyller den store mannen i huset år och den stora lillgubben ska ha födelsedagskalas eftersom han fyller år nästa tisdag. Vi kan nämligen inte ha kalaset på söndagen för då är det stor julkonsert i Fors och Ragunda kyrka! Tre körer, bland dom Remix. Det blir skoj! På onsdag är det repetition med alla tre körerna.



Bäst jag inte jobbar ihjäl mig i helgen utan vilar mig i form istället. Det blir väl jul ändå.

Och nä, nån bild på fredagsoutfit blir det inte. Men jag kan avslöja att jag inte hade kjol idag eftersom jag inte var på jobbet. Jag som tillsammans med Jonte hade utlyst tomte-fredag och köpt luva och allt..... :( 

 



Jag får ta igen det på måndag, då är det ju Lucia.

Nu är det soffläge som gäller känner jag. Good bajs.



 


Fredag!!


Oj vad tiden går.

I morgon är det fredag igen - och jag har glömt lägga ut bild på förra fredagens outfit! Här kommer den!









RSS 2.0