Zelma, släng dig i väggen

Förstår ni att jag fortsätter att gå hos Mia fast jag måste åka till Sollefteå? Förstår ni det?
 
 
 
Smulan håller oss sällskap med sina snarkningar. 
 
 
 
 
Så där jag. Ny färg och ny energi. Ögonbrynen fick sig en omgång också. 
 
 
 

Så där ja

Hux flux så ska jag stå på julskyltningen på söndag och sälja häxor. Ibland går det undan. I och med detta uppstod några problem. 
 
1. Jag behöver nåt att sälja ifrån.
 
Ett bord? Nja, dom ska ju helst hänga för att komma till sin rätt. Ett litet bord hade Mannen hittar, det kan jag ha och så skulle man kunna sätta upp skivan jag hade på julmarknaden på en bock eller nåt. Tänkte först använda staffliet men det var för vekt. Det är ett fältstaffli och det rasar ihop bara man tittar på det.
 
2. Jag behöver kassar.
 
Kunderna måste ju få en kasse att bära sin häxa eller ängel i. Det har jag beställt nu. Kommer imorgon. Beställde även mer silkespapper. Både kassar och silkespapper i lite roligare färger än vitt och beige. Ni ska få se när det kommer. Tyvärr fanns det inget mindre pack än 250 st i den kasstorleken jag ville ha men jag klarar mig ju ett tag då. Man kan ju ge bort presenter i kassarna också. Eller julklappar. 
 
En stol ska jag ha också och kaffetermos.
 
Hoppas jag får sälja några nu då, nu när jag kan stå och propagera för mina varor. Jag tycker det är synd att alla trevliga häxor och änglar ska vara kvar hos mig när dom skulle kunna flytta in hos nån annan istället. 

In da kitchen

 
Fredagsfotot 2016-11-18

Rödluvan

 
Fredagsfotot 2016-11-15
 

Fab

 
Fredagsfotot 2016-11-04
 

Grevinnan

 
Fredagsfotot 2016-10-28

Bokstavsbarn

 
Fredagsfotot 2016-10-24

Potatis

 
 
Fredagsfotot 2016-10-15

Hantverk

Igår var vi till stan med farmor. Det var dags att operera gråstarren. Äntligen! Hon var lite nervös men hade talat sig själv tillrätta sa hon. Och det gick jättebra. Och fort. Tjugo minuter var hon inne, sen var det klart. Fantastiskt. Och hon var överlycklig. Hon hade kramat om läkaren två gånger sa hon.
 
Sämre gick det med julmarknaden. Inget sålt! I år igen! Vad är det med folk? "Du ska nog baka tunnbröd, då får du sälja", sa Mannen. Ja, säkert, men nu är det ju inte det jag sysslar med ute i ateljén.... 
 
Nu tänker jag vila från häxsömmandet. Planen nu är att städa och röja i ateljén för det är både stökigt och skitigt. Jag har gått in med vinterskorna på och det är grejer överallt. Sen när det rent och tomt på alla arbetsytor ska jag sy nåt åt mig själv. Mönstertidningen jag beställde med tygerna var riktigt inspirerande. Många bra grundmönster. Det fanns mönster på leggings och långkofta bland annat, sånt jag vill ha mer av just nu. 
 
Önskar jag kunde få in samma flyt och inspiration i klädskapandet som jag har när jag syr häxor. Många av häxornas kreationer är ju kläder som jag skulle kunna bära själv. Jag kanske ska tänka likadant som när jag syr dom? Kanta med nåt trevligt band istället för att sy fåll? Blanda mönstrat med enfärgat? Sy mig ett par randiga leggings och en tunika? 
 
Det kommer att sluta med att jag ser ut som Zelma....
 
 

Vad är det frågan om?!

Jag har ont i halsen. Kände igår kväll hur det började. Nej! Jag vill inte! Jag vill vara frisk nu! Det här är inget kul längre! Hm, fast det har det ju inte varit innan heller förstås. 
 
Jag har kollat i halsen och jag är inte röd eller så. Vad kan det då vara? Känner mig rätt frisk annars också. Promenerade hem igår (nå, jag fick skjuts från hembygdsgården) och jag gick till jobbet idag och det gick bra. Kände mig normalspänstig. Dansade i måndags. Det gick alldeles strålande. Ja, jag dansade redan i lördags när vi var på byfesten. På söndagen var jag däremot inte så pigg men det blir lätt så när man är uppe till klockan tre på natten.... 
 
Visst är jag lite trött idag men inte värre än jag kan skylla på vintermörkret. Jag är alltid trött den här tiden på året. Blev lite sent igår också eftersom jag satte mig och sydde klart en ängel. Ja, jag lyckades fortsätta på en till också. Sydde klar flera kroppar på raken förra veckan, sen är det bara att lägga till kläder, ansikte, hår och detaljer - ja, själva personligheten så att säga.
 
Ska sätta mig i ateljén ikväll också. Kanske jag får till några fler innan fredag. Jo, jag vet, jag ska hinna prismärka och skriva lista också men jag kan ju skriva lista på dom som är klara och så fylla på med fler om jag hinner sy klar dom, inte sant?
 
Förresten så öppnar jag på fredag så jag slutar tidigt. Jag har lite bonustid där på eftermiddagen innan jag måste lämna in filurerna på julmarknaden. Fast den tiden är det nog bäst att inte låtsas om....

Det går framåt

Jaså, är det fredag!? Nu igen? 
 
Jag mår bättre. Igår var första dagen jag inte hade ont i huvudet. Fast när jag tänker efter så jag hade nog en släng på eftermiddagen. Men mycket bättre än förut! 
 
Det har hänt nåt annat med mig också. Jag känner mig avspänd. Nervarvad. Jag har inte tänkt på jobbet alls dom senaste dagarna (sorry, guys....). Jag har nog varit mer stressad än jag själv har insett. Och så kommer det ett virus och sätter en på plats. Säger åt en att ta det lugnt. Sitta ner. Vila. Ja, det har sagt åt mig att hosta en massa också, det var ju inte nödvändigt tycker jag...
 
Idag känner jag mig rastlös. Lite lappsjuk så där. Det är ett gott tecken. Lust att sätta igång och göra saker. Men jag ska inte dra igång några stora projekt. Jag vet hur det brukar vara. Huvudet vill mer än vad kroppen klarar av. 
 
Ska sätta mig och sy lite. Det är snart julmarknad och det ska inte bara finnas filurer att sälja, dom ska ha ett namn och dom ska prismärkas och en lista ska upprättas.
 
Hoppas jag får sälja några i år. Jag vet inte varför folk inte köper. Är det fel målgrupp som går på julmarknaden, tro? Är det fel sorts vara? Det är ju inga vanliga julänglar direkt. Är dom för dyra? Men jag är ovillig att sänka priset. Dom är inga hastverk. Och att förenkla dom för att sänka priset är inte ett alternativ. 
 
Julmarknaden är nästa helg. Helgen efter är det första advent. Tiden går - hela tiden. 

Tråkigt

Imorse vaknade jag vid fem av hostan. Fick kliva upp och gå ner och ta en slurk hostmedicin. Sen gick jag och la mig igen. Kände att jag hade huvudvärk också. När ska det ge sig? Jävla virus.
 
Det är tråkigt att vara sjuk. Försöker roa mig själv. Letar inspiration till häxor på Pinterest. Problemet är att när jag sitter i ateljén och syr så ser jag ju inte mina "boards" på Pinterest. Jag skulle behöva skriva ut bilder och sätta upp i ateljén, som inspiration. 
 
Den här gillade jag färgerna på. Ja, själva utstyrseln också. Hm, jag skulle kunna tänka mig att ha den själv, faktiskt... 
 
 
Den här då! Visst är han snygg? Han har ju inte så mycket kläder men kolla på alla detaljer! Och färgglada dreads. Kanske jag skulle sy en manlig filur i alla fall? En trollkarl? 
 
 
Skulle vilja variera stilen på mina filurer lite mer. Nu blir det mest "ängel med armarna lätt utåt och milt uttryck i ansiktet" och "häxa som håller sig i kvasten med ena handen och vinkar med den andra och ser småelak ut".
 
Har även dammsugit the internetz på häxnamn. Det kan vara bra att ha några på lager. Dom tre senaste damerna till exempel, dom har inga namn ännu. Den blonda kanske heter Wera, jag har inte bestämt mig än om det var ett bra förslag. Funderar på om den svarthåriga heter Olga. Och ängeln med rödbrunt hår, vad heter hon?
 
Har googlat bland annat på  "häxnamn", "ovanliga namn", "vackraste namnet" och har hamnat på allt från Familjeliv till Aspergerforum.
 
Här kommer några som jag fastnade för:
 
Snöfrid 
Tua
Lava
Ragna 
Astrea
Berberis 
Celestine 
Ingvild 
Leontina
Jade
Jelena
 
Tjusiga namn, inte sant? Tror att den jag håller på med nu heter Snöfrid. Det är den första sydd efter det nya mönstret. Det var inte så lätt att få till men jag tycker hon blev ok. Lite stora händer kanske och rumpan var svår men den syns ju inte sen. Hon har dock inte fått några kläder ännu men jag fick en vision häromdagen som innehöll en rosa kappa med vita pälsbräm, rosa kängsnören, vitt eller ljusrosa hår och en rosa hatt. Eller ska hon ha rosa öronmuffar kanske? Har jag nåt rosa flufftyg? Lite vita spetsar kan jag nog få dit nånstans också. 
 
Rosa och vitfluffig - häxa eller ängel? Spontant tänker jag ju "ängel" och därför vore det kul att göra tvärtom. Mmm, vi får se.... 
 
 
 

Vila

Soffhörn - oh, how I love you.
 
 
Var till vårdcentralen igår och fick hostmedicin och order om att stanna hemma resten av veckan. Inte gå tillbaka till jobbet för tidigt, aja baja. Nå, jag slapp hostan inatt i alla fall. Inte för att jag är pigg men ändå. Tänk vad trött jag hade varit om jag hade hostat hela natten (som jag gjorde natten innan). 
 
Jag gick ju tillbaka till jobbet redan i fredags. Tyckte jag var lite piggare på torsdagen och det var lite personal men det var lite barn också eftersom det var höstlov. Det går nog bra. Jag skulle öppna, då får jag ju sluta tidigt. 
 
Jo, det gick väl bra. Då. Sen under helgen kände jag att det gick neråt igen. Vi blev inbjudna till U på spontan charkbricka på lördagskvällen och det blev några glas vin till det - så klart. Framför allt blev det sent. Hade så ont i huvudet när jag klev upp på söndagen. Vad har vi sagt om att vara ute och slarva när man är sjuk?! Minns jag inte hur det gick förra gången? 
 
Jo, jag for till jobbet igår. Fråga mig inte varför. Jag mådde ju pyton. Hade legat och hostat hela natten. Men jag hade missat husmötet veckan innan och på måndagsförmiddagar har vi planering. Och det kanske blir bättre bara jag kommer igång? 
 
Knappast. Ringde VC och fick en tid. Satt med på planeringen, uppkrupen i mitt soffhörn (jo, det finns såna på jobbet också). Åt lunch, lade vagnsbarn och sen for jag till VC och sen hem. Nej, förresten, jag svängde in på Coop och köpte mjölk, bröd och glass först. Jag kände jag behövde glass.
 
Parkerade mig i soffhörnet här hemma och kollade på Vetenskapens värld. Klockan fem ringde distriktssköterskan och sa att nu fanns det ett recept på hostmedicin åt mig. Åkte ner och hämtade det, åkte hem och lagade mat och sen var det soffhörnet igen. Älskade soffhörn. 
 
Inatt fick jag sova. Underbart. Vaknade vid sjutiden av hostan men det var väl ok. 
 
Mår ganska pyton fortfarande. Lovar mig själv att inte gå tillbaka till jobbet för tidigt. 
 

Grönt är skönt

Inte handla. Jag. Jomen tjena. 
 
Fast jag förstod att jag skulle hitta nåt. Jag visste vad jag gav mig in på. Faktiskt. Jag har ju dreglat över bilderna på Facebook. 
 
Jag var in på Dress like Marie, äntligen. Dom har nyss öppnat butik på Hammarn så igår eftermiddag slank jag in där. Och det fanns hur mycket roliga kläder som helst. Jag var tvungen att behärska mig. Man kan bara göra en sak i taget. Har jag hört....
 
Men den här outfiten slog jag till på! Svart tunika med gröna grejsimojer på och grön långkofta i jersey med svängiga fransar nertill. Jag brukar inte gilla fransar, annat än på sjalar, men det här kände jag mig snygg i!
 
 
Jag fick en sjal på köpet också. Ni får bild på den senare.
 
När ska jag vara så här snygg då? Ja, jag får väl passa på så fort jag kan. Jag glömmer bort emellanåt att jag gillar att vara snygg eftersom jag kutar runt i urtvättatröja och frasiga jeans och mjukisbrallor på jobbet. Och hemma blir det också mjukisbrallor. Jag vill ju egentligen vara snyggt klädd hela tiden! Helst bekvämt också. Dom här kläderna är det. Både tunikan och koftan är i jersey och så har jag leggings till (som tappat formen upptäckte jag när jag hittade dom i garderoben. Måste alltså köpa nya.) Mjukis OCH snygg.
 
Men inte vill jag ha det här nyinköpta på jobbet heller! Det blir som med dom nya stretchjeansen. Tror ni att jag har dom på jobbet? Nä... Dom är ju nya....
 
Jag måste hitta en utväg. Få vara snygg och bekväm på jobbet och samtidigt praktiskt klädd. Kläderna ska passa under skoterstället nu i vinter. Förresten funderar jag på att köpa en fodrad overall istället. Finns bland arbetskläderna på bland annat Jula. Men det är också en investering. Jag FATTAR inte att vi inte kan få arbetskläder!
 
Nej, nu pratar vi om nåt trevligare istället. Jag hämtade ut ett paket igår. Med två nyanser av hud, en mönstrat jersey och en mönstertidning. 
 
 
Beställde både beige och aprikos eftersom det är svårt att se på en webbsida vilken nyans det egentligen är. Och det var tur det för den beiga jerseyn var ganska mörk. Den aprikosa var mer den nyansen jag var ute efter. Men det finns ju som sagt många nyanser av "hudfärgad" så jag får säkert användning av båda tygerna i min häxgärning. Den mönstrade jerseyn ska bli en klänning tror jag. Såg ett mönster i tidningen på en omlottsklänning som skulle passa.
 
Ja, det fanns många bra mönster i tidningen. Den här kimonon till exempel. Kanske man skulle sy sig ett par tre såna och ha på jobbet? I nåt material som tål gröt och lim och ketchup och många tvättar. Bara att slänga på sig vid lunch eller när barnen ska pyssla. 
 
 

Häxeri

Har funderingar på att göra om mönstret. Ja, igen. Ja, NU, när jag bara borde sy på för att överhuvudtaget ha nåt att ställa ut på julmarknaden. Å andra sidan har jag nästan slut på beige trikå. (Jag tänker sluta använda ordet "hudfärgad" när jag menar beige. "Hudfärgat" kan vara många olika nyanser.) Jag har skickat efter ny men den kommer tidigast imorgon. Kanske nu är rätta tiden att experimentera med formerna.
 
 
Har sytt färdigt tre filurer den senaste veckan. Började med tre kroppar på en gång och sen avslutade jag dom en i taget, med olika hår och olika stilar. För det mesta vet jag inte när jag börjar var det ska sluta. Den här gången blev det en ängel med rödbrunt hår och två häxor, en blond och en svarthårig. 
 
 
 
 
 
Den sista häxan, hon med rosa klänning, kommer med en nyhet: en näsa! Den blev inte jättebra, lite för smal och odefinerad nertill, men visst, det finns väl folk med smala näsor också. Det var första gången. Övning ger färdighet. 
 
 
Men varför vill jag göra om mönstret då? Ja jag tycker fortfarande att armarna ser för stora ut ibland. Vidden över låren blir smalare än över höfterna när jag sytt fast benen. Så ser vi inte ut i verkligheten. Och var är egentligen rumpan? Dom har inte mycket till byst heller.
 
 
Hur jag ska få till det vet jag inte än. Kanske jag ska ta bort höfterna på bålen och lägga den volymen upptill på benen istället? Då hamnar även rumpvolymen på benmönstret. Tror jag...
 
Kolla på den här donnan. Det här är mitt mål, att få till en riktigt kurvig kropp med rätt proportioner. (Jo, jag vet att alla kvinnor inte är kurviga och följaktligen inte alla häxor heller men det går ju att göra olika mönster, inte sant?)
 
 
Men jag vill inte att det blir alltför många moment att sy. Då måste jag höja priset igen. Och jag har sålt mindre sen jag höjde priset. Fast jag vill inte gå tillbaka till gamla priset heller...
 
Proportioner, förresten. Dockan på bilden är väl inte speciellt realistisk egentligen. Hon har för stort huvud och för stora händer. Men det gör ju inget. Det är charmigt på nåt vis. Det ger karaktär. Kanske det är så jag måste tänka? Inga realistiska proportioner utan överdrifter åt rätt håll?
 
Måste kanske hitta på ett nytt sätt att sy vingar på också. Det är när jag ska vränga dom färdigsydda vingarna rätt som jag märker av mina värkande händer mest. Och sluta sy tänker jag ju INTE göra! 
 
Vad gäller resten av jobbet, stil och hår och så, finns det i alla fall gott om uppslag....
 
 
 

Avdelning "vill ha"

Nej, det blev inget bättre så nu är jag hemma. Hosta, slem, huvudvärk. Usch.
 
Men kan man inte träna så kan man väl kolla på träningskläder? Jag har visserligen en hel låda full men det är inte mycket där som sitter bra på min kropp. Det mesta är för smalt och för litet. En del kläder börjar dessutom bli gamla och tappa karuschan. Dom borde jag slänga känner jag. Jag ska nog ta och göra en rensning i lådan nån dag.
 
Om, jag säger om, jag skulle köpa nytt så skulle jag vilja ha lite roligare kläder. Inte svart. Och det är inte bara för att svart är lite för tråkigt, lite för safe. Det är också för att jag inte är nån ungdom längre och mina ögon funkar därefter. Det går ju inte att hitta nåt i en hög med svarta kläder! Speciellt om det är lite dålig belysning. Jag behöver bra belysning och kontraster för att urskilja dom olika plaggen. Inte fyra nyanser av svart.
 
Jag tog och googlade och kolla här vad jag hittade! Dom här tightsen vill jag ha! 
 
 
Och kolla här: adidasränder på sidorna! Snyggt! 
 
 
Finns bland annat en t-shirt och en jacka samma mönster. Det kanske blir för mycket? Eller så blir det coolt!
 
 
Nå. Jag har just lovat mig själv att inte handla så mycket. Tycker aldrig jag får några pengar över nuförtiden, fastän jag jobbar heltid. Ja, jag var ju som sagt sjuk både i augusti och september så jag fick ju bokstavligen mindre pengar, det är sant. Och nu är jag sjuk igen...suck. 
 
Men det är inte så långt till jul. Jag kanske får önska mig kläderna i julklapp. 

Jaha?!

Det är väl själva f-n ändå. Jag bestämde mig ju, peppad av långpromenad på söndagen och dansen igår, att ta tag i motionerandet nu. Ingen kör på tisdagskvällar, jamen då kan jag ju promenera en sväng istället. Och på onsdag kväll är det cirkelträning. Det blir bra.
 
Igår efter dansen fick jag huvudvärk. Så brukar det inte vara men jag fikade och gick och lade mig. Imorse vaknade jag ur konstiga drömmar med hosta och segt slem i luftrören. Sen byggdes det på under dagen med trötthet och huvudvärk. Jag kände hur irriterad jag blev på saker som annars inte skulle varit så farligt. 
 
Varför ska man alltid bli förkyld när man bestämt sig för att träna?! Jag har ju inte ens kommit igång!
 
Tredje förkylningen den här terminen. Jag brukar inte bli sjuk så här ofta. Fast jag klarade mig faktiskt hela oktober och med tanke på hur dom snorar på jobbet, dom små, är det bra gjort. 
 
Nåväl, jag vet inte ännu om jag blir hemma imorgon. Det verkar inte speciellt lovande just nu, har gått omkring här hemma och kännt mig frusen och har ont i huvudet igen. Men jag ska sova en natt och imorgon ska jag känna efter vilket håll det lutar åt. 
 
Godnatt!

RSS 2.0