Hantverk

Igår var vi till stan med farmor. Det var dags att operera gråstarren. Äntligen! Hon var lite nervös men hade talat sig själv tillrätta sa hon. Och det gick jättebra. Och fort. Tjugo minuter var hon inne, sen var det klart. Fantastiskt. Och hon var överlycklig. Hon hade kramat om läkaren två gånger sa hon.
 
Sämre gick det med julmarknaden. Inget sålt! I år igen! Vad är det med folk? "Du ska nog baka tunnbröd, då får du sälja", sa Mannen. Ja, säkert, men nu är det ju inte det jag sysslar med ute i ateljén.... 
 
Nu tänker jag vila från häxsömmandet. Planen nu är att städa och röja i ateljén för det är både stökigt och skitigt. Jag har gått in med vinterskorna på och det är grejer överallt. Sen när det rent och tomt på alla arbetsytor ska jag sy nåt åt mig själv. Mönstertidningen jag beställde med tygerna var riktigt inspirerande. Många bra grundmönster. Det fanns mönster på leggings och långkofta bland annat, sånt jag vill ha mer av just nu. 
 
Önskar jag kunde få in samma flyt och inspiration i klädskapandet som jag har när jag syr häxor. Många av häxornas kreationer är ju kläder som jag skulle kunna bära själv. Jag kanske ska tänka likadant som när jag syr dom? Kanta med nåt trevligt band istället för att sy fåll? Blanda mönstrat med enfärgat? Sy mig ett par randiga leggings och en tunika? 
 
Det kommer att sluta med att jag ser ut som Zelma....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0