Har jag närt en emo vid min barm?

I morgon ska Storebror till frissan - äntligen! Han ser ut som en indian med sitt långa hår. Ja inget ont om indianer men eftersom han vägrar ha hästsvans eller flätor så har jag krävt att han klipper sig hos en frisör och det innan skolavslutningen.

Han har äntligen hittat en frisyr han kan tänka sig. Långhårig förstås. Lite tufsig med lång lugg. Jadå, han får ha långt hår om han vill. Jag får ju ha kort hår. Men sen vill han ha slingor i svart och blått. Hm? Har jag närt en emo vid min barm?

Jag har idag skickat efter både blå och svart hårtoning samt blekning för att det blåa ska bli riktigt blått. Ja jag är lite nervös att jag ska bleka sönder håret på honom men en kompis till honom har provat samma produkter förut och det gick bra. Han var dock rosa i hela håret. Coolt. Och vi ska ju bara göra slingor. Tror jag.

Ok, vad blir nästa steg? Ja, mager är han redan. Och svart har varit en av favoritfärgerna länge.....Kajal under ögonen? Piercing? Nå, det sista är inte aktuellt, han är bara elva år. Och frågan är om det nånsin blir aktuellt. Storebror har en smärtgräns långt under knähöjd. "Emo" står för "emotional hardcore", det kanske även gäller konsten att känna smärta? I så fall har han alltid varit emo. Även känslomässigt. Det har alltid varit berg- och dalbana här.

Kan han ha ärvt det av mig? Mamman med det tokröda håret, kort spretigt bak och med lång lugg, mamman med dom turkosa naglarna och nitarmbandet, mamman med dom svarta strumporna och knähöga snörkängorna.

Hm. Kan man vara emo när man fyllt 40?

Nä vi var inte till Louvren.

Men jösses så kul vi har haft!

Vi har varit på Musée d´Orsey och sett skulpturer av Rodin, Picasso m.fl och tavlor av alla impressionisterna: Renoire, Monet, van Gogh, Degas och många andra.

Vi har kollat in Eiffeltornet.

Vi har ätit god mat och druckit vin.

Vi har hälsat på franska konststudenter med kindkyssar.

Vi har pratat tre-fyra språk på samma gång (svenska, engelska, franska och danska).

Vi har varit på Les Galerie des Machines i Nantes. Men vi hann tyvärr  inte åka elefant. Några av oss fick däremot köra marulk. :) Brydd? Kolla in det här Youtube-klippet: http://www.youtube.com/watch?v=5HZmFomXluU
Det är möjligt att ni blir ännu mer brydd efter att ha kollat.

Vi har varit på vernissage med konstelever.

Vi har råkat ut för tågstrejk (välkommen till Frankrike!)

Vi har sett två konstnärer: dansken Jeppe Hein som reparerade sitt verk ute i Loire-floden och Ernesto Neto som dirigerade uppsättningen av sin installation på Musée de Beaux-Arts i Nantes.

Vi har promenerat och åkt spårvagn och vi har rännt i Metron och sprungit till tåget. Vi har fått skavsår och ont i fötterna.

Vi har hört grodorna kväka nere vid floden hela nätterna.

Bonsoir!

Det finns kort på Facebook som jag tror ni kommer åt med denna länk: http://www.facebook.com/album.php?aid=2014279&id=1188033538&l=8c8384c09d


RSS 2.0