Komposition i grönt


Oj....vad gjorde jag nu?

Kollegan B undrade om jag inte ville springa halvmaran med henne i Östersund nästa sommar. Årets upplaga gick i lördags, http://www.jamtlandpafotter.se/

Ja det är ju bra att ha ett mål att träna mot, eller hur. Och jo, jag saknar ju löpningen....

"Jag tänker börja träna på måndag!"

Hjälp!

Nu måste jag ju ha en plan! Jag som tränar, få se nu....INGET faktiskt. Lite promenarder, nåt enstaka boxpass. Nu måste jag börja på riktigt! Oj.

Jag som väger så mycket. Jag som inte sprungit på flera år. Och aldrig mer än en halvmil! Hur gör man? Jag har glömt. Jag får googla på löpträning helt enkelt. Hitta ett färdigt träningsprogram att följa.

Snyggt jobbat, Hilda.....


Nästa sommmar kanske det ser ut så här





Jag vill till frissan. Nu.


Dags att sucka över håret igen. Det är för LÅNGT. Jag vet att många inte håller med mig men det ÄR långt. Frisyren är utvuxen och jag ser inte ut som jag vill. Det lockar sig hejvilt och är bara ett enda flur.

Bild från i måndags ------>

Jag har en tid hos frissan i augusti. AUGUSTI! Jösses, hur ska jag stå ut? Det värsta är att jag inte vet när jag ska dit. Jag kan inte hitta nån anteckning nånstans. Inte i kalendern i telefon, inte i kalendern på jobbet, ingen lapp i plånkan. Och frissan har semester till augusti så jag kan inte få nåt besked där än.

I natt vaknade jag när mannen kom hem från Stråket. Genomsvettig. Det är rötmånad och rena regnskogsklimatet. Klev upp och gick in i badrummet. Håret på vänster sida lockade sig uppåt i små krokar. Jag såg inte klok ut. 

Håret är för LÅNGT!

Strååååket

Så har man varit på Stråket för första gången. Eller vi åt lunch där i fjol när vi målade Stortorget men det var ju på dagtid. Igår kväll var jag dit med "konstbrudarna". :)

For in efter jobbet, in på Lillängen en snabbvisit för att köpa en flaska vin till S som lovat mig husrum.

Panikspontanhandlade också två sjalar på Lindex, jag hade glömt allt vad

sjalar hette hemma och tänkte att natten blir nog kall, jag får ont om jag sitter och fryser (tantvarning?). Verkar ha snöat in på enfärgat med stora rosor, tapetmönstrat liksom, äh det heter säkert nåt speciellt! Kolla på min topp med puffärm i tidigare inlägg så förstår ni.

Som sånt här mönster. Fast det här är vår sovrumstapet.---------->

Nå, jag hittade en turkos sjal med sådant mönster som bröt av perfekt mot det tegelröda i toppen. Sen var jag "tvungen" att hitta en till sjal eftersom det var "köp 2, betala för 1" på alla rea-märkta accessoarer.... Men det gick bra, en vit med blommönster i rött och röd virkad kant blev det. Sjalar behövs alltid, det är ett enkelt sätt att piffa upp klädseln. ;)

På Stråket var det folk och fä och hög musik. Så klart. Vi som ville sitta och prata. Men vi hittade oss ett ställe med ett tomt bord vid kajen där det var någorlunda volym på musiken och ja, det blev en trevlig kväll. Inte så sen, det var ju måndag och jag skulle jobba dagen efter. Men jag hade tänkt till lite och fixat sovmorgon!

Så nu sitter jag här på jobbet med en glad känsla inombords. Visst, man kan tycka att Stråket bara är öl och musik, ett sätt för krogarna att tjäna extra pengar på Yran. Men för mig var det trevligt att träffas och prata.

Tack! Det där gör vi om!


Instruktion i Westernutklädning

Man behöver inte specialdräkter om man vill klä ut sig. Det kan räcka med att rota i lådor och garderober.

Ok, nerifrån och upp:

Kängor - köpta på skopunkten för 5 år sen
Kjol - inropad på Tradera för nåt år sen
Överkjol - den, handskarna och korsetten är det enda jag gjort/köpt enkom för outfiten. Består av två delar som knyts runt midjan från varsitt håll (bra ifall midjemåttet skiftar). Jag sydde den av ett fodertyg jag hade liggande och använde ett foto från internet som förebild.
Handskar - köpta på Hobbyboden
Korsett - inropad på Tradera
Sjal - köpt från Oriflame för flera år sen
Topp - köpt på Gina Tricot för flera år sen
Halsband - köpt från Ellos för flera år sen
Benkläder - en byxunderkjol som är säkert 15 år gammal
Hårprydnad - en röd tygros med band inköpt på Kinashoppen





Och ja, jag älskar sånt här. Finns det ett yrke som heter "Maskeradkonsult"?

Sommarnatt på hembygdsgården

Igår var vi på hembygdsgården. Det var "Sommarnatt". Underhållning och aktiviteter från kl 18 till kl 06. Men vi for hem vid tretiden. :)

Jag var med Forsgillet och lärde ut lite folkdans. I stora salen där fikabordet står mitt i......... Vi klämde in vår dansring i ena änden av salen och trasslade in oss i mattorna när vi snurrade. Bort med mattorna! Till slut dansade vi runt bordet istället, då gick det bättre. Jo vi fick några av besökarna att dansa. Och jag lärde Per Bervall dansa schottis, det ni! Han var väl tvungen att föregå med gott exempel kan jag tro.

Det var aktiviteter överallt. Berättarvind där bland annat Sven Wolter talade, musik på lagårdsbotten, musik ute, kollbullar, fika, släktforskning, ja det fanns mycket att välja på. Mysigt! Men.......skitväder. När jag gick ner vid åttatiden så började det åska och regnet strilade. Sen avlöste skurarna varandra under hela kvällen och natten. Synd, det hade nog kommit fler om vädret varit fint. Jag tycker ändå det går bra att vara ute så där bara man tar sig iväg och bara man har regnkläder, det var ju inte kallt.

Det var härligt att få en stor portion musik att mota bort abstinesbesvären med. ReMix har semesteruppehåll. Till efter älgjakten säger Lennart. Hm, jag tror vi får diskutera det där........

Landstrom spelade.




Bottleneck John spelade deltablues



Nu ska jag köpa mig en ny kamera. Jag får inte till dom bilder jag vill och då är det bara att göra nåt åt saken!

Fredagsfoto: Western-tema


På gång i måleriet: Rödluvan

Har snöat in på Rödluvan just nu. Har flera idéer till tavlor.

Här är en som jag börjat på. Lilla Luvan på väg in i mörka skogen.



Rödluvan i detalj. Hon är lite grönblek i ansiktet, det får jag fixa. Visste inte riktigt vad hon skulle ha för kläder heller. Röd huvudbonad, javisst, men mer då? Det blev nån korsning mellan svensk folkdräkt och sydtysk dirndl.

Rödluvan som blir lurad av Vargen, stackars lilla Rödluvan. Som måste räddas av skogvaktaren. En passiv kvinnobild. Vad tycker vi om passiva kvinnobilder? Om passiva kvinnobilder tycker vi INTE. Jag tror det är dags att vända på steken. Jag tror Rödluvan klarar sig alldeles utmärkt i skogen. Det är kanske Vargen som får akta sig istället?

En skiss till nästa tavla. Vargen kommer. Vad ska Rödluvan hitta på nu, tro?


Photoshopfredag

Följde Sannas photoshoprecept på ett instagram - om man inte har en iPhone. ;-)

Trevlig helg!


Kruskalas!

Jag som tagit tag i vikten igen den här veckan och börjat skriva ner allt jag äter får idag anteckna, håll i er nu:

- En "fransk bakelse" (chokladrulltårta, smörkräm, choklad)
- En  arraksboll
- En chokladboll
- En "mockabakelse" (som en minibiskvi)
- En "hälsokaka" (solrosfrön, råsocker, mörk choklad bl.a.)
- En kolakaka (eller om det var en sirapskaka?)
- En "blåbärsgömma"

Hur många points kan det bli tro?

Vi hade kruskalas på jobbet idag. Vi kunde inte gå på kruskalaset i Hoo eftersom vi, ja....jobbar, helt enkelt. Så då ordnade vi ett eget kalas. :)

Tror det blev si så där 15 sorter till eftermiddagskaffet. Kruskalaset i Hoo hade 94 sorter i år. Dom har å andra sidan fler gäster än vi. 15 sorter räcker rätt bra, efter tre, fyra kakor så blir det inte lika gott längre......Man blir liksom mätt. Fan trot!



Franska bakelser



Mina chokladbollar.




Jodå, det är redan fredag!


Slut på det roliga

Eller nja, slut på semestern för den här gången...... :(

Det blir hektiskt när man jobbar till 17:10 och så vill barnen bada när man kommer hem. Och äta ska man göra också. Men på något sätt går det. Idag var jag också i och badade! Så klart gick solen i moln under tiden så det inte gick att soltorka. Tur vi har Herman, vår positivitetsminister:

Jag: "Men försvann solen nu??"
Herman: "Ja men det är fina moln i alla fall!"

Och Haqvin simmade tvärs över bassängen! Hundsim visserligen men det är väl också simning? Har aldrig hört nån klaga på en hund som simmar hundsim! Och på tal om hundar, ett till exempel på Hermans positiva inställning. På väg till badet mötte vi en som var ute och gick med en pitbull terrier.

"Dom där hundarna ser alltid så glada ut med den där munnen!"

Tänk om alla kunde säga så om en pitbull!


Dagens gåta: Varför går jag till Gina trikot och tror jag ska hitta nåt på rea?

Small, small och extra small i rad efter rad. Skulle jag mot förmodan hitta nåt plagg i large så är det FÖR SMALT I ÄRMARNA! Vad ÄR det med modet nu? Eller är det fel på mig? Har jag plötsligt fått såna enorma biceps så kläderna inte passar???

På "tantaffären" DK (föredetta Domus Kläder men DK låter väl hippare kan jag tro) fanns däremot passande kläder: En vit skjorta. Och till reapris. Har länge saknat en "vanlig vit skjorta" - men inte nu längre. :)

Cubus fick också besök men till slut var jag förbannad på hela modeindustrin. Insåg att klockan var ett och att jag inte ätit sen frukost.

Lunch intogs på Krickelin.

När blodsockret kickat igång hjärnan igen kom jag ihåg att jag ju skulle kolla efter en kort underklänning att ha under tunikor. Snabbt hällde jag i mig sista kaffeskvätten och rullade ner till Triumph och jodå, där hade dom underklänningar. Eller det var egentligen nattlinnen men det behöver ju ingen veta. Rea var det där med. BH-n jag köpte var det däremot ingen rea på, långt ifrån....... MEN det är den bästa modell jag nånsin haft så då får den väl kosta då.

Nä ni får ingen bild på BH och underklänning. Däremot kan ni få bild på skjortan och den blommiga toppen jag hittade på KappAhl. När jag provade den blev jag GLAD när jag såg mig i spegeln! Alltså var den min. "Gratis" var den också, jag hade presentkort från i julas. Så nu vet du, mamma, vad jag har köpt för presentkorten! Fick en krona tillbaka, så precis var det. Och mina (uppenbarligen enorma) biceps ryms i den!



Sen drog jag iväg till Jamtli och träffade Mia där och så gick vi på utställningen "Kjartan i stan", om Kjartan Slettemark och hans konstnärsskap. Det var VITT om man säger så. Målningar, skulpturer, performance. Googla gärna och läs mer. När man ser en sådan utställning så önskar man att man bara kunde slänga alla fördomar och GÖRA det man tänker! Jag har OCKSÅ jättemycket idéer men det stupar nästan alltid på att man tänker "Äh, det är larvigt, ingen är intresserad av sånt". Fast jag tycker ju att Kjartans konst är fascinerande, kanske finns nån som gillar mina idéer också?

Efter att ha fått oss lite konst till livs var det dags för fika-dejt med Natalie och Manda. Konstskole-reunion i miniformat! Det blev en trevlig pratstund med intressanta diskussioner - som väntat! När vi satt där så kom Martina, en annan klasskamrat från Konstskolan förbi på väg hem från jobbet. Och på slutet dök Freja upp som gubben i lådan men då var det nästan slut på min parkeringstid och jag kände att det nog var dags att åka hem, jag hade varit i stan sen klockan elva på förmiddagen.

Det blev en fullspäckad dag med både shopping (jag var faktiskt på Claes Ohlsson också) och social samvaro. Energi-tankning. Behövligt eftersom jag börjar jobba imorgon.


Fredagsoutfit för 70-talsnostalgiker

Inte genuint 70-tal men... Jo, förresten, sjaletten och träskorna är orignal! Och bilen så klart.




Nostalgivecka!

Jag har inte haft tid att blogga. Mamma och pappa har varit här och vi har haft fullt upp att umgås. Dessutom hade vi konsert med ReMix igår med allt vad det innebär av träning och förberedelser innan.

Det blev inte 60- eller 70-tal; det blev 50-tal istället. Mamma var rådgivare. Det blev inte så tokigt! Först hade jag sjaletten på huvudet knuten under hakan och sen runt halsen på sant 50-talsmanér. Det blev lite vaaarmt.... Jag fick byta stil i pausen.



Konserten gick kanon. Fulla salen med folk var det också. Och ikväll ska vi sjunga igen, vid Kullsta gamla skola, vid målgången av Nostalgikampen. Men ikväll kör jag 70-tal, både när det gäller bil och kläder! Tänkte ta Volvon ner (om jag inte promenerar) och den är av årsmodell -70 så det är ju bara att anpassa sig. Jag har fått till rätta 70-talsvågen på luggen och resten döljer jag med en sjal. Hoppas bara att regnet upphör så det inte blir platt fall på luggen.....

Nu sak jag laga tacos, är det fredag så är det. Och imorgon är det lördag och cruising och fulla byn med folk och bilar. Ingen hopplös stämning vilar då över den gråmelerade Centralgatan!






RSS 2.0