Redan fredag?

Veckan har gått utan större katastrofer. På jobbet har det varit den vanliga blandningen med lek och konflikthantering. Igår var vi ute nästan hela dagen. Vi gick ut efter frukost och åt lunch ute och gick bara in en stund innan mellis. Efter mellis gick vi ut igen! Solen sken emellanåt och det var faktiskt ganska varmt. Härligt! Jag var till och med ute och gick på min rast fastän jag hade varit ute sen klockan nio. Började hosta efter några hundra meter men jag härdade ut hela rundan. Jag fortsatte visserligen hosta, och halstabletterna hade jag glömt att ta med, men det gick ändå lättare att promenera än jag trodde det skulle göra. 
 
 
Idag har det varit regn och sol och regn och sol om vartannat. Till slut blir man inte ens förvånad att det regnar igen fast solen sken nyss. Inte jättekallt väder men inte jättevarmt heller. Och snart är det slut på maj och juni börjar. Är det då vi ska få sommar?
 
Min humoristiske son sade så här häromdagen när jag sa att jag ville ha sommar nån gång: "Det ÄR sommar. Det regnar ju. Annars hade det snöat." Haa haa....
 
 
Hemma har jag inte gjort så mycket. Hostan hänger kvar och jag har inte fått sova ordentligt om nätterna så jag har varit trött. Den värsta förkylningen har i alla fall gått över. Jag låter inte som en bas längre, möjligen som en första alt. 
 
Ikväll har vi ätit tacos. Det är bra fredagsmat, det. Hade två mogna avocados så det blev gucka till också. Mums fillibabba! Känns som det är den bästa maten vi ätit på nästan två veckor. Har inte haft ork eller lust att hitta på nya saker så det har blivit rester från frysen (och det är ju bra), pannkakor och korv och stuvade makaroner och annan standardmat. Sån där mat man lätt äter för mycket av. I onsdags åt vi korv med bröd. Inte så mycket mat kan man tycka men jag stängde och ville ha nåt snabbt och jag hade inte planerat (fast jag vet mycket väl att jag stänger på onsdagar). Jag får väl rycka upp mig nu när jag frisknat till. Ibland glömmer jag bort vad man faktiskt kan laga till. 
 
Nej inte pizza, nu igen...
Tror jag ska väcka liv i husmodern redan imorgon och baka matbröd. Det var längesen jag bakade nu. Nåt enkelt, som Matildas grahamsbröd eller havregrynstekakor får det bli. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0