Harmoni

Igår städade jag i ateljén.  Även om jag är ganska ordningsam i min egen kuppe och ställer tillbaka det mesta när jag använt det så blir det som små högar på arbetsbordet, på strykbrädan och på sybordet. Rester. Tyget som jag just använde, den hudfärgade trikån som jag använder till varje figur, broderigarnet i olika bruna och röda nyanser till ansiktet - små högar. Dessutom ramlar det ner trådar och små tygbitar på golvet och det blir dammigt över huvud taget (för att inte tala om leran innanför dörren!).
 
Plockade undan precis allt, dammade och dammsög. Gick in och gjorde mig en kopp kaffe och gick ut igen och satte mig med benen i kors på arbetsbordet som en annan skräddare. Satt där en lång stund och gjorde ingenting. Lyssnade på skvalandet i rören och drack kaffe och lät huvudet tömmas. Kanske att där blev plats för nya friska tankar, vad vet man.
 
 
Barbiedockorna hade party i fönstret.
 
 
Sydde ingenting. Tog en skapar-paus. Hjälpte Mannen att flisa en stund på eftermiddagen. Kroppsarbete är också bra för hjärnan. Och så är det ju bra att vi har nåt att elda. 
 
For och tränade på kvällen. Inte en enda av stationerna kändes motig. Ibland har jag känt en motvilja mot vissa övningar, bara för att dom är så jäkla jobbiga. Jag har så klart gjort dom ändå men inte gillat dom. Fast det är ju bara 30 sekunder! Det går ju! Men igår kändes det bra, allting. Igår tänkte jag snarare "jag hinner EN till!". Armgång - check. Pull ups - inte riktigt framme där än men MYCKET starkare än förut. Och jag fick en komplimang för mina ryggmuskler! Att det syns att jag är starkare! Jomen, jag har ju sett det själv i spegeln. Rygg och biceps syns det på. Det är lite fränt. Kanske ska lägga ut en sån där spännisbild ändå? Och vet ni, jag kan göra sit ups utan att få ont i nacken, även utan att låsa fast fötterna. Det har hänt nåt. Jag har nog hittat igen rätt muskler. 
 
Idag ska jag fortsätta min harmoniska levnad. Umgås med Haqvin som är hemma med snor och halsont. Äta lunch med Mannen. Åka och handla med svärmor och klippa henne. Baka pizza till kvällsmat. Mysa med katten.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0