Lördagspyssel

Det har snöat inatt igen. Det är helt otroligt.
 
Sitter i soffan med en kopp kaffe och laddar inför allt jag  (vi) måste göra idag. Var ska jag börja? I vilken ordning? 
 
- Tvätta måste jag göra. Det är väl lämpligt att börja med det, tvättmaskinen sköter ju sig själv när man väl har startat den. Tänk om tvätten kunde hänga och sortera sig själv också. 
- Skotta snö. Hos Lillens och här hemma. Och bron och verandan måste skottas av. Jävlar anamma vad snö det kommit in på verandan.  Det är DRIVOR med snö där. Måste röjas bort. 
- Baka. Nej, det måste jag inte men jag vill. Jag har rätt mycket vetemjöl special hemma och enligt principen "vi äter det vi har hemma" borde jag göra nåt ätbart på mjölet. Gärna nån mat, gärna nåt som det blir mycket av och som man kan frysa in. Nyttigt får det gärna vara också. Piroger kanske? Men vad fyller man dom med? Lammfärs? Lammstuvning? Vitkål? Jag får googla. 
- Städa badrum och toaletter. Kommentarer överflödiga. 
- Sy. Jag har inte testat symaskinen sen jag hade den på service. Måste göras. Jag har ju faktiskt ritat av ett mönster redan. Bara att sätta igång! 
 
Måste jag göra allt detta idag, undrar säkert nån nu. Du har ju hela helgen på dig. Nej, det har jag inte. Imorgon ska jag skjutsa Hacke till Sundsvall, jag ska på möte med konstföreningen och förmodligen hinner jag på träningen också. Hinner jag nåt annat är det bonus. Jag måste få sitta i soffan också när jag är ledig. 
 
Måste jag göra allt själv då? Nädå, men grabbarna får att göra dom med, oroa er inte. Dom ska få köra och fylla på flis och sota pannan och dammsuga och skotta snö dom med. Det finns att göra. 
 
Skulle ju vilja åka skidor också men vet inte om nån kört upp spåret ännu. Friskvård bör det alltid finnas tid för.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0