Hildas granola ver 1.0

Igår hörde jag husmoderns röst ropa i ödsligheten. Skriet från vildmarken. Nej nu jäklar ska jag göra det jag tänkt i flera dagar!
 
Det blev Matildas grahamsbröd och granola. 
 
Granola är som müsli fast lite sötare och rostad i ugnen. Lite som chrunchy müsli (fast godare tyckte jag). Jag tog Leilas recept och gjorde en egen variant. Så klart.
 
Hildas granola ver 1.0
 
1 liter fiberhavregryn
2 dl sötmandel
1,5 dl pumpakärnor
 
0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 rapsolja
 
2 dl hasselnötter
2 dl kokosflingor
 
1 dl torkade tranbär
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka sötmandeln grovt. Blanda havregryn, pumpakärnor och hackad mandel i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Blanda honung, vatten och olja i en bytta och ringla detta över grynen och rör runt. Ställ in i ugnen och rosta i ca 20 minuter, rör om några gånger under tiden. 
 
Lägg hasselnötterna på en annan plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen samtidigt med grynen. Gör likadant med kokosflingorna på en egen plåt. Rosta hasselnötterna ca 10 minuter och gnugga sen av skalen i en handduk. Har du inget emot skal kan du så klart lägga med nötterna från början blandat med havregrynen. Håll koll på kokosflingorna och ta ut den plåten ur ugnen när dom fått lagom med färg. 
 
Klipp aprikoserna i lagom bitar.
 
Låt allt som varit i ugnen svalna. Blanda ihop allt, gryn och frön, nötter och frukt! Häll i lämplig burk. Mums till fil eller yoghurt. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0