Blixt och dunder!

Jag tror aldrig jag varit med om ett sånt åskväder som vi fick igår. Dagen började fint, lika varmt som det har varit förut i veckan. Satt på verandan och åt frukost. Satt där länge med min kaffekopp. Jag som skulle på Granngården och handla jord och markduk till rabatten och stenpartiet som jag började riva ner och gräva ur på fredagen men det var så härligt att sitta och njuta av fågelkvittret och den varma luften och sällskapet. 
 
 
Äppelträden har äntligen slagit ut. Det gäller att njuta av äppelblommen NU för snart trillar dom av som snö i maj. Bina har fullt upp. Det är bra det.
 
 
Tog mig iväg till Granngården till slut. Stannade till och förtidsröstade på vägen så var det gjort (minns ni att det hette "poströsta" förut?). På Granngården var det marknad. Kams och fika och kaniner och tunnbröd och en angoraget i koppel. Köpte fika av åttorna som stod och sålde. Man ska gynna ungdomarna. Men chokladbollarna mådde inte så bra i värmen. Den var lättuggad om man säger så. Köpte min jord och min markduk och diskuterade hur man ska göra med täckning och med kanterna mot gräsmattan. 
 
När jag kom hem tyckte jag det var för varmt för att gräva. Äh jag väntar lite tills solen inte står så högt. Jag satte mig och ritade rent serien jag skissade på i fredags. Till slut, efter ritande och ätande och kaffedrickande så lyckades jag ta mig ut till rabatten, med jordpåsar och markduk. Då hade det mulnat på. Jag hann bara hämta skottkärran och börja gräva så satte det igång att mullra. Jamen det var väl väntat, så kvavt som det varit. Nu kom Tor och hans bockar.
 
 
Det mullrade lite och kom några stänk men inte var det mycket. Kan vi inte få lite mer regn, tyckte jag, så det blir lite svalare? Ni vet väl att man ska passa sig för vad man önskar sig? Det kan hända att man får det. Tor måste ha hört mig för det drog in nåt som närmast kan beskrivas som en tropisk orkan. Det blixtrade och åskade oavbrutet och regnet vräkte ner. I två timmar! Jag vet inte hur många gånger jordfelsbrytaren löste ut. En gång small det till alldeles intill huset. Det var inte "blixt" och sen "BRAK" utan det var verkligen en skarp KNALL och ett ljussken på samma gång, som en jätte som slår ihop handflatorna i en klapp. Gick ut idag och kollade runt på gården, helt övertygad om att ett träd hade blivit träffat men såg inget som var bränt. Kanske slog det ner i byggkranen fast jag såg då inga spår däromkring heller. 
 
Nåväl, det lugnade ner sig lite till slut, lagom tills Mannen och jag skulle åka på taklagsfest. Där grillades det under tak och vi satt inne och åt för regnet fortsatte ett tag till. Men vi hade en trevlig kväll med god mat, sång och musik och jag tror jag har träningsvärk i skrattmusklerna idag. 
 
Idag är det morsdag. Jag har fått rosor, wienerbröd och nån slags frusen kladdkaka med glass på. Fast vi har inte ätit av det än, vi var nämligen till farmor och åt tårta så vi blev nöjda. Kladdkakan får vi smaka på en annan dag, den håller sig ju i frysen.
 
 
Nu ska jag roa mig själv med att färglägga den senaste episoden av Lilla Häxbloggen. Jag funderar på vad man ska döpa serien till egentligen, "Lilla häxbloggen" är ju inget "riktigt" namn på en serie. Från början hade jag tänkt mig att häxorna skulle göra just det, blogga på häxbloggen, instagramma och lägga ut bilder och sånt, men serien har liksom banat sig en egen väg åt ett annat håll. Inget fel i det. Jag gillar den.
 
Det händer i alla fall spännande saker denna gång. Snart på en blogg nära dig! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0