Lakritskvinnans sommarutmaning

Jag har lovat mig själv att motionera VARJE dag. Ännu viktigare nu när det inte är nån träning med gymnastikföreningen. Det kan alltså vara allt från en halvtimmes promenad till tung styrketräning (hur jag nu ska lösa det här hemma). 
 
Fast igår sket det sig. Ingen promenad. Jag promenerade visserligen mellan huset och uthuset en massa gånger och det är ju också en slags motion. Vi har börjat elda med spån nu och pannan slocknade flera gånger. Men jag tror vi har lyckats justera in den nu, det brann då i morse i alla fall. Det blev i alla fall några vändor mellan hus och pannrum igår.
 
Jag var ut i förrådet och letade skor efter Herman som jag trodde kanske Haqvin kunde ha nu. Hittade inte just dom skorna men två par andra som passade utmärkt. Plötsligt har han jättemånga skor. Vad bra. Jag bar ut några jackor som hängde i tvättstugan, jag bar in skor åt mig med. Bar ut saker i ateljén, bar in två kassar med garner som jag hittade uppe i förrådet. Fram och tillbaka. Ok, det blev väl lite motion igår då. Men inget pulshöjande. 
 
 
Idag har jag lovat att köra ett lass med ved. Sen ska jag se till att planera middagen så jag kan promenera till kören. Många bäckar små. Och lite planering kan göra underverk.
 
Försökte börja räkna kalorier igår igen. Det sket sig vid lunch ungefär. Jag vill inte! Det känns inte sunt! Nä nu tänker jag köra med "handregeln" PÅ RIKTIGT och jag tänker vara BENHÅRD. Har ni glömt den? Ok, här kommer en uppfräschning: En knytnäve kohydrater (potatis, pasta, ris, bröd), två knytnävar grönsaker (och då pratar jag inte sallad och gurka) och handflatans storlek och tjocklek i protein. Ett enkelt sätt att mäta - handen har man ju alltid med sig.
Det som brukar falera är så klart grönsakerna. Två knytnävar, det är mycket det! Ett knep är att ha flera sorters grönsaker till maten, då är det lättare att fylla tallriken. Aldrig äter jag väl så mycket grönsaker som då vi äter ute och det är salladsbuffé! Ett annat är att peta in grönsakerna i själva maten. Eller vad är det jag skriver, grönsaker ÄR ju mat. Men ni förstår vad jag menar. 
 
Ja, jag vet, jag har gått igenom det här förut. Resonerat, planerat, BESTÄMT mig. Men vet ni? Man FÅR börja om hur många gånger som helst. Och jag skiver om det här på bloggen för att peppa mig själv. 
 
Jag måste också fundera på VARFÖR jag vill detta. Man måste ha nåt som motiverar en för "viktnedgång" är tydligen alldeles för diffust för mig. Vaddå "bli snygg"?? Vad är snyggt? Fast visst är det kul när folk säger att det syns att jag blivit smalare och att musklerna har växt....... Jo, jag har väl nån slags kroppsideal jag med, antar jag....
 
Hälsoskäl verkar funka bättre på mig än utseendeskäl. Beviset är att när jag fick veta att mina blodfetter hade gått ner till fina nivåer så stannade viktnedgången av.....  
 
Men ok, here we go: Jag vill äta bra mat och röra på mig för att hålla mig frisk, känna mig stark och vara glad!
 
 
(Det där var så bra att jag tror jag ska skriva ut det och sätta upp på kylskåpet.)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0