#bodyfood

Låt oss tala om mat. 
 
Hur går det med "frukt till frukost"-kampanjen? Jodå, jag äter min fruktsallad varje morgon. Olika kombinationer av banan, päron, honungsmelon, äpple, hallon och blåbär. En stor sked vaniljkvarg till det och en nypa nötfröblandning på toppen. Men det är onödigt mycket socker i kvargen tycker jag, 16%. Igår var det dessutom slut på Lindahls vaniljkvarg på Konsum så jag fick ta Coop-varianten och den var mycket fetare, 7,5 % jämfört med 0,5%. Fast tänker man efter så är väl inte 7,5% speciellt mycket. Nåväl, jag löste det imorse med att ta mindre kvarg och fylla på med keso istället. Smakade helt ok. Men Lindahls kvarg är godare. 
 
Dagens frukost: Banan, honungsmelon, blåbär, vaniljkvarg, keso, nötfröblandning. Gott!
 
 
I snart två veckor har jag petat i mig min frukt till frukost. Ok, en morgon åt jag tunnbrödmacka med kaviar och ost istället men då kändes det som om det saknades nåt. Jag var inte nöjd. Jag tog en frukt på förmiddagen istället. Magen mår bra också. Frukt innehåller vattenlösliga fibrer och det är tydligen vad som har saknats. 
 
Nu kommer säkert nån att tänka att "man kan faktiskt äta för mycket frukt också!" Fast det gör jag inte. Jag lever inte på frukt. Jag äter kanske ett päron, en halv till en banan och en halv deciliter bär på morgonen. 
 
Ibland äter jag ägg till också. Igår blev det äggröra. 
 
 
Jag har inte slutat äta bröd helt. Jag brukar äta en liten macka till kaffet på förmiddagen. Igår fick jag dessvärre syn på pannkakorna som var kvar så då slank det ner en sån istället. Det var kanhända lite onödigt men nu har jag frysit in resten så jag slipper se dom. Jag stekte extra mycket pannkakor den här gången för Herman äter gärna ett par till frukost och det tycker jag passar perfekt åt honom. Han behöver energi så han klarar skoldagen. Fick tips igår om att blanda i fullkornsdinkel i smeten. Det ska jag testa. Jag har bakat kladdkaka med fullkornsdinkel nån gång och det blev gott. Borde funka i pannkakor också.
 
Till lunch piffade jag upp resterna från dagen innan. Blev en kryddstark wok till chiliostbiffarna. Det är praktiskt att ha frysta grönsaker på lut i frysen men nån vidare variation tycker jag inte att det är på sortementet. Det är väldigt mycket morötter i alla blandningar och morötter har jag redan i grönsakslådan i kylen. Jaja, jag får väl skära mina grönsaker själv då, sluta gnäll! Det var ju gott. Ät och håll truten (hur nu det ska gå till).
 
 
På eftermiddagen slog sömnbristen undan benen på mig och saboterade min hälsokost. Jag har inte varit trött på kvällarna den här veckan och lagt mig alldeles för sent, har inte somnat förrän efter elva. Sen upp halv sex varje morgon. Jag borde ha lagt mig och sovit middag igår istället för att äta glass. Nä, man behöver inte vara nyttig jämnt men glass ska man äta för att det är gott, inte för att man är trött. 
 
Middagen blev en helt fantastiskt god kycklinggryta. Jag hade köpt kycklingfilé för en gång skull och skar upp den och stekte i ugnen. "Stekte".... Det var ju därför jag inte gillar kycklingfiléer kom jag på, dom blir ju inte stekta. Bitarna ligger där och kokar i sitt eget "spad". Eller det är det ju inte, deras eget. Det är insprutat. Jaja, själva grytan blev god i alla fall. Kunde ha varit mer grönsaker till dock.
 
 
Vad ska jag hitta på idag då? 
 
Jag är sugen på att baka. Nej, jag är inte sarkastisk, jag har faktiskt inte bakat på flera veckor. Jag vill ju inte äta "en massa mackor" så jag har tänkt att om jag köper bröd så äter jag inte lika mycket eftersom köpebrödet inte är lika gott. En riktigt tankevurpa. Så klart jag ska baka bröd, jag som KAN. En macka med smör och ost är ju tusen gånger bättre till kaffet än en skål med glass. 
 
Vad ska jag baka då? Inget surdegsbröd. Det är för sent att börja med det och det är för segt för Herman som har fått sin tandställning nu. Jag vill ju inte att hans tänder ska lossna. Matildabröd? Det har jag rutin på och det är gott. Eller havregrynstekakor? Det var längesen. Eller nåt alldeles nytt, nåt jag inte gjort förut?
 
#pepparmigsjälv
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0