Men det blir ljusare igen....

Nu kikar solen fram minsann! Men inte är det varmt, inte. Sex grader när jag kollade termometern sist. Det blev visst sommaruppehåll. Allting är genomblött ute. Gräsfröna på den återsådda gräsmattan har nog runnit bort i regnfloden. Skottkärran är full med grästorvor och regnvatten. Rabatten? Vilken rabatt? Jaså, DEN rabatten..... Nä, jag grävde ingen rabatt igår. Men dag ska det bli. Jag lovar. Förresten är det dags att klippa gräsmattan snart, den växer så det knakar. Fast det kan väl få torka upp lite först.
 
Gick en promenad i regnet igår, utrustad med regnrock och gummistövlar. Tänkte bara gå upp till Colldéns och runt men se det gick inte för bäcken var stor och bred och rann i strida strömmar. Rena vårfloden. Inte gick det att ta sig över torrskodd där inte, inte ens med gummistövlar på. Vadarstövlar hade passat bättre. Jag gick tillbaka och upp den andra vägen istället. En liten sväng i friska luften.
 
Var på så dåligt humör igår, om det nu berodde på vädret eller måndagssömnbristen. Kan ha med räkningarna att göra också. Tid är pengar sägs det och nu vet jag att det är sant. Jag har en massa tid men inga pengar.
 
Plötsligt på eftermiddagen ploppade det ut en till serieepisod. En som jag har haft bilder av i huvudet men ingen historia och ingen poäng till liksom. Nu fick grabbarna från episoden innan vara med igen. Jag gillar dom. Unga och oförstörda, med en väldigt livlig fantasi. Di barna, di barna.... 
 
Serien hittar du här: http://lillahaxbloggen.blogspot.se/2014/05/jo-det-ar-sant-jag-lovar.html
 
Jag kände mig gladare när jag ritat av mig. Jag BLIR glad av att teckna. Hoppas andra blir glada av mina serier också (och att dom förstår poängen). Jag borde skicka in den nånstans, säger folk. Försöka sälja. Ja, jag tror att jag ska det. Men serien behöver fortfarande ett namn. Nåt med trolldom, trollerier, trollskog, trolltyg, trollpackor, häxor, häxerier, magi? "Livet i Trollskogarna"? Eller kanske mitt favorituttryck: "Det är ju inte magi" (kan användas som argument i diskussioner om allt från dieter till hur man plockar i en diskmaskin på bästa sätt). Fast det ÄR ju magi. I alla fall nån gång emellanåt. "Häxornas vardag" är väl annars en lämplig beskrivning av serien. Fast som serienamn lät det väl inte så kul....
 
Kom gärna med förslag. Vet inte om det är en tävling direkt men OM nån kommer på ett bra, beskrivande och slagkraftigt namn så KAN det hända att man får ett pris. Häxrelaterat förstås!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0