Mental garderobsrensning

Jag har rensat garderoben igen. Det blev en hel del som åkte. Jag hade bestämt mig för att inte spara nånting alls som är för litet eller har dålig passform!

Det är SVÅRT!

Varför?

Varför, varför ska det vara så svårt att hä iväg lite kläder? Det är ju bara KLÄDER. Tyg, färg och form. Och passar det inte på kroppen så blir det ju bara liggande där i garderoben och tar plats. Varje gång så tar man upp plagget, minns hur det satt sist och lägger tillbaka det. Eller provar det faktiskt och inser att det inte passar längre. Men ändå blir det kvar.

Det är som om vissa kläder representerar en tid då bra saker hände. "Den där tröjan var jag snygg i då när vi gjorde DET!" Ja - men NU passar den inte. Och nu är det nu. Då VAR kanske en bra tid men - det var då det.

Nu är faktiskt också en bra tid!

Ibland kan det vara svårt för att plaggen är relativt nya. Det känns som slöseri att kassera "nya" kläder! Min kropp har förändrats rätt mycket på kort tid och det tar tid att inse. (Jag tycker i alla fall att ett år är kort tid.) Min älskade chokladbruna tunika från Gina Tricot passar inte längre!! Men jag tänker inte spara den utifall jag blir mindre igen. Jag vill ju inte bli mindre! Jag gillar mina nya muskler (och mina bröst!)! Det är bara att fejsa fakta - jag kommer inte att kunna ha den mer. Låt någon annan få glädje av den.

Det är dags att gå vidare i livet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0