Meningen med livet (heavy stuff!)

Den som har jobbat mest när den dör vinner, är det så? Men om jag tar det lugnt och jobbar långsammare så lever jag nog längre än dom som stressar och jobbar över  varje dag och då har jag i slutändan jobbat lika mycket....? Åtminstone mår jag bättre MEDANS jag lever.
Livet är väl ingen tävling? I så fall en tävling där man inte vill gå i mål på ett bra tag.
Ibland verkar det vara en tävling, man ska äta sunt och röra på sig och hålla vikten och utveckla sig själv och umgås med familjen och njuta av stunden och stressa mindre .... gör inte DET en stressad så vet inte jag vad!
Meningen med livet måste vara att man ska må bra medans det pågår, oavsett om det är kort eller lång tid. Sen kommer det väl tillfällen när man inte mår så bra men det är ok,  jag menade inte att man MÅSTE må bra HELA tiden. Vad menar jag då? Ja, säg det. Nu har jag trasslat in mig rejält bara för att min stressmage bråkat med mig i helgen (och gör så fortfarande) och fått tankarna att vandra. Men så här kanske:

 - Ska man hålla på med tråkig motion bara för att det är bra för kroppen? Nej. Det kan inte vara nyttigt att tvinga sig att motionera, då blir man bara uttråkad och börjar säkert fuska! Det måste gå att hitta ett sätt att röra sig på som man trivs med.
- Ska man äta sånt som är nyttigt men inte gott? Njae. Medicin är inte gott alla gånger och det är för det mesta nyttigt. Kosttillskott kan man också behöva (aloe vera-dryck till exempel är INTE gott men GÖR gott.) Men att plåga i sig grönsaker man inte gillar bara för att dom är nyttiga, det tror jag inte på. Mat ska vara gott. 

Men om jag till exempel gillar choklad, ska jag äta det varje dag då? Nja, mår jag bra så är det väl ok. Men om jag går upp i vikt och mår dåligt över det så blir det ju fel, fel, fel. Äta gott OCH må bra kom vi ju överens om, eller hur!  Man måste kanske avstå en del saker en tid för att må bra. Och då blir det ju extra gott nästa gång!


Kommentarer
Postat av: Maggan

Heavy stuff? Absolut! Viktigt? Ännu mera absolut!
Det är klart som f-n att vi ska göra det vi mår bra av. Sen kan man ju undra om alla vet vad som är deras bästa? Hur som helst så håller jag med dej att "det" ska definitivt vara skoj, gott och aningens onyttigt emellan varven. Må dåligt är väl nyttigt åxå, ibland...Sen är vi så olika att jag hoppas att var och en hittar sin balans och lyckas hålla fast vi den. För det ska gudarna veta, att det inte är lätt! Må vi lyckas i livet, hurra, hurra hurra *hi, hi*

2008-01-28 @ 19:16:47
URL: http://mags.webblogg.se
Postat av: alias Kvasthilda

Ja lycka till, allihop! Tänk vad djupsinnig man kan bli av lite magknip. :)

2008-01-28 @ 19:45:13
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se
Postat av: Maggan

Jag kände mej åxå lite "eljest" igår. Det kanske var magknip det me...

2008-01-29 @ 09:20:06
URL: http://mags.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0