Voulez-vous crochet avec moi?

Om man går på affärn hungrig så köper man mer onyttigheter sägs det. Samma gäller när man klär sig för tunt i kylan och går på affären, då kan man komma hem med ett par yllestrumbyxor.



Dom är mörkt lila eller möjligen vinröda. Perfekt höst/vinterfärg! Ja jag vet, jag har köpt jättemycket strumpbyxor i höst, har en massa oöppnade förpackningar i lådan *rodna*. Men dom var det halva priset på! Dom hade en låda på ICA Stugun med strumpbyxor, fjolårets förmodar jag. Köpte vartenda par i min storlek tror jag, utom dom som var fel färg. Och dom är i micro, lite tunt när det börja blåsa snålt vilket det gjorde idag. Dom här är i ULL!

Dom kommer troligen att vara för långa och korva sig nertill eftersom när man har tjockare lår så har man även längre ben enligt tillverkaren men det syns inte när man har kängor med skaft. Det är nämligen time för det också. Hade tantskorna på mig idag och det drog kallt om smalbenen.

Man kan ju även tänka sig att ha benvärmare. Jaså kan man inte? Det kan man visst, om man fryser! Hade tunnstrumpor och tantskorna en dag och frös så hemskt när vi kom på jobbet. Letade i lådan och hittade mina hemmastidckade pulsvärmare. Dom passade även på anklarna. Fast M-K kommenterade det med "men nu är det tanthörnan på riktigt, tror jag!". Vaddå, dom går ju i färg med strumporna till och med! ;) I minsta laget men jag skulle ju bara ha dom inne för att jag frös (jaja, jag glömde ta av mig dom när jag gick till ICA på lunchen).



Förresten (och det här har jag sagt förut): Jag är så gammal så jag får bestämma själv hur jag klär mig. :)
Och då blir det mycket kjol och klänning och då går det åt strumpbyxor! För dom håller inte i evigheter. Men när det går hål på dom så blir dom stoppning till änglarna. Så på sätt och vis har dom evigt liv.

På tal om kläder och egen stil, fick en bok med posten häromdagen. En bok om virkning! Så nu ska här tränas, sticka kan jag men virkning har jag inte fördjupat mig i än. Jättemånga roliga mönster, bland annat en cowboyhatt! Visst ja, glömde nämna att det är på engelska..... Men det blir bra träning det med. Engelska språket kan jag ju, det är själva terminologin jag inte kan, ja och så är det tum och oz som gäller så man får väl ta fram en omvandlingtabell. Problem är till för att lösas och kunskap är en lätt börda.

Voulez-vous crochet avec moi?




Kommentarer
Postat av: Ann

Ja visst är det märklight det här med storlekar. Blir man rundare om rumpa och lår så sträcker sig inte den ökade rundheten ner till vaderna. Köpa jeans är ju näst intill omöjligt. Finns ju ingenting som vaderna får plats i. Det tar liksom stopp i tidigaste laget. Har provat att handla på Zissi men det funkar inte heller.

2011-10-08 @ 19:41:07
Postat av: MK

Men jag hade ju tunika från Cellbes oxå, därav känslan av "tant"-hörna;-) Men jag tycker att den är fin jag!!

2011-10-09 @ 19:43:35
Postat av: alias Kvasthildag

MK:Jag tyckte också din tunika var fin, Cellbes eller ej. :)

2011-10-09 @ 22:21:36
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0