Jag tycker det artar sig (art - du fattar va? Hahahaha...)

Målade igår. Bara så där, på en vardagkväll! Signerade färdiga tavlor och fortsatte på senaste Rödluvan-tavlan.

Jag tycker den börjar kännas riktigt bra. Jag har ökat på den mörka färgen på skogen på sidorna så att den ringar in motivet och lagt till lite fler hängande grangrenar (tror det ska in en till till vänster för att matcha den i högra hörnet), bättrat på Rödluvans sittsten (fel färg där ännu) och jag har målat rötter som slingrar sig in i bilden, också ett sätt att dra blicken in mot själva motivet. Slingrande rötter förstärker dessutom den lite otäcka stämningen, tycker jag! 

Nu är det den där kludden i mitten som jag funderar på. Jag vill inte att all undermålning försvinner helt, den ska skymta under tycker jag. Som rinnet där vid Luvans ben, det ska absolut vara kvar. Men det där i mitten framträder lite för mycket, det skulle möjligen kunna tolkas som en fågel och det ska inte vara nån fågel där! Jag får nog tona ner det på nåt sätt. Däremot tycker jag det är lite för tomt ovanför Rödluvan. Där får jag nog mörka till kanten, inte mycket men så att inte ljuset "läcker ut".



Den blir bra, inte sant? Den ska bli klar till nästa helg och få följa med på utställningen på Änge gård. Hm, undrar om jag hinner måla ikväll?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0