Choucroute

Igår gjorde jag nåt alldeles nytt: jag köpte vin på Ica. Jodå, PÅ ICA. Alkoholfritt vitt vin. Ja det förstod ni kanske. Dels hann jag inte på bolaget eftersom jag jobbade sent, dels ska jag ha den till matlagning och då spelar det väl ingen roll om alkoholen är kvar, den kokar ju ändå bort? Jag vet inte, jag bara tror.

Jag ska göra choucroute men inte med surkål utan färsk vitkål. Nej, jag har aldrig lagat det. Jag såg på Trädgårdsfredag när Tareq Taylor gjorde det här och det verkade så gott, gott och enkelt och snabblagat. Men det blir inte med lammkotletter, det blir stekt färskt bogfläsk, frukostkorv och nån ny korv, grovmalen med kryddor. Fanns en sort med fänkål och mejram och en med timjan och salvia. Jag valde den förstnämnda. Timjan och salvia kan bli lite, ja, parfymigt ibland. Vi får väl se ikväll om jag valde rätt. Korv till surkål är väl i alla fall rätt?

Jag har heller aldrig ätit choucroute men jag gillar vitkål och allt som är i så jag är positivt inställd. En spännande kväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0