Vanilla and dulche de leche swirl cheesecake brownie

Eller cheesecake med kladdkakebotten på svenska.
 
 
Det här behöver du:
 
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 kryddmått salt
1,5 dl vetemjöl
 
1 burk 250 g Kesella vanilj
1 burk 250 g Kesella dulche de leche
2 ägg
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Smält smöret i en kastrull, dra kastrullen från plattan. Rör ner sockret. Rör i ägg och dom torra ingredienserna, blanda till en jämn smet. Bred ut smeten i en springform (fäst ett bakplåtspapper i botten så går det lättare att lossa den sen). 
 
Ta fram två skålar. Knäck ett ägg i varje skål och rör sönder det. Blanda dom två olika kesellasorterna i vardera skålarna så du får två olika smetar. Klicka först den ena och sen den andra smeten ovanpå chokladsmeten. Rör runt med en slickepott, gaffel eller nåt annat lämpligt så det blir ett virvligt mönster. 
 
Grädda i ca 30 minuter. Håll koll på slutet av tiden så inte kakan får för mycket färg. 
 
Låt kakan svalna ordenligt innan du serverar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0