Kläder efter väder

Äntligen kommer jag i mina jeans igen! Ska jag berätta hur jag gjorde? Jo, förstår ni, jag hittade igen mina gamla jeans som jag bar ut på vinden förut när dom hade blivit för stora. Jag trodde ett tag att jag kastat bort dom men när jag började rensa på vinden hittade jag en kasse och där var dom, minsann. Två par jeans i större storlek. Dom är faktiskt lite för stora men det kändes skönt att slippa kränga jeansen över låren. Jag får till och med plats med långkalsonger under. Det kan behövas nu. Igår var det långkalsongpremiär för mig. 
 
Jo, jag har gått upp i vikt. Och? Tjocka människor får också finnas. Och smala. Och rödhåriga och blonda och vältränade och klena och starka och glada och ledsna och alla andra med. Så är det.
 
 
Speciellt tjock tycker jag förresten inte att jag är, det är bara lite fluff och så det att vissa kläder inte passar längre. Vilken tur att jag hittade jeansen. Förresten är det ju vinter och kallt snart.  Dags för dom tre tje-na: Kjol, tjockstrumpor och kängor. Eller dra ett par täckbyxor över alltihopa.Vem behöver välsittande jeans då?
 
Jag tog in hela rasket från vinden igår. Täckjacka, yllekappa, täckbyxor, täckkjolar och så Hermans vinterjacka. Fast han tog sommarjackan av bara farten imorse. Jag frågade om han inte skulle ha vinterjackan. "Jag tycker inte det känns lika kallt idag" fick jag som svar. Kanske för att det är varmare inne nu när jag har slagit på cirkulationspumpen och värmen går ut på elementen. Kanske han hade mer grundvärme idag.
 
Men det var kläder det här skulle handla om, inte eldning. Kropp och kläder.
 
 
 
Som jag befarande sitter inte den röda täckjackan särskilt bra längre. Den är för trång över höfter och mage. Nu känner jag ett sug efter en vinterparkas istället. En grön kanske, en längre, som går ner över rumpan. Inte för att dölja den utan för att värma den. Problemet är dock rumpan. Jag vill inte ha storlek 48 för att den ska passa nertill, jag har bara 40 upptill. Det ser inte bra ut det heller. Varför är alla jackor så raka? Finns det nån parkas med prinsesskärnning? Min yllekappa funkar fortfarande även om den börjar se lite skamfilad ut och den passar mig utmärkt för det är just prinsesskärning på den.
 
Nåväl, jag får väl kolla på parkas när jag kommer på nån klädaffär eller sportaffär. Jag har redan en parkas kom jag på, en vit som jag köpte av en på jobbet för många år sen istället för att hon skulle returnera den. Jo, jag har använt den, i flera år hade jag den på vintern. Men den är också lite för trång över rumpan nu. Jag gillar inte det. Och jag vet inte om jag trivs i vitt egentligen. Lyxproblem, jo jag vet. Men jag tänkte skänka den till FN-dagsloppisen, faktiskt. Då kanske nån annan får nytta av den och så kommer det in lite pengar till en god sak. 
 
Den här gillar jag. Didrikson - så klart. Jag är lite svag för Didrikson, jag erkänner. Jag har en regnkappa och två vindjackor därifrån. Men jackan kostar ju en slant. För det priset måste den verkligen sitta bra. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0