Grön parkas

Idag sjöng jag med kören på FN-loppisen. För att det är trevligt med sång och för att dra folk. I måndags var jag dit med en bil-last gamla kläder, mest vinteroveraller och jackor som barnen haft men även ett par av mina gamla vinterjackor och lite leksaker. Kändes så skönt att bli av med allt gammalt som vi inte använder 
 
När ReMix sjungit och fikat klart for vi till Sundsvall, Mannen och jag. Han skulle köpa lysrör och andra saker till garaget. Jag ville ha en grön parkas. Det minns ni väl att jag skrev? Och tror ni inte på fan - jag hittade en grön parkas! En som passade över rumpan, utan att vara för stor upptill. Fantastiskt! Didriksons var det dessutom. Det är kanske inte konstigt att jag gillar det märket. Dom kan tydligen sy jackor som passar på min kropp. Jackan är lång och värmer rumpen och kragen är hög. Tänk när nordanvinden friskar i sen i vinter och snön yr - då blir det skönt att dra upp blixtlåset ända till nästippen. 
 
 
Min gamla vita parkas av märket JSF (Josefssons), den som var för trång över rumpan, såg jag hängande på någons arm på loppisen idag. Kanske får jag återse den på byn i vinter, vad vet man.
 
I bilen på väg hem från Sundsvall gick jag in på Facebook och läste där att dom fått in över 10000 på loppisen. En del gick direkt till hjälpinsatser i Grekland, en del ska användas till en integrationsaktivitet här i kommunen. Det känns jättebra men smått overkligt. Jag har alltså gjort skillnad här i världen. Jag har lindrar eländet om så bara lite grand. Och det enda jag har gjort är att städa förrådet och sjunga en stump! Det är som dom säger: ingen kan göra allt men alla kan göra något.
 
Om jag köpte nåt på loppisen? Jo, jag köpte en ljuslykta i form av en prinsesskrona. Den stod där på bordet bland en massa andra grejer och jag blev lite kär. Kanske jag behöver få känna mig som en prinsessa jag med ibland?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0