Bakning och blåbär

Nu har jag en deg på jäsning igen. Brödet jag bakade i måndags är slut. Jag gjorde vanliga hederliga rågsiktkakor och dom gjorde succé så jag kör samma igen. Enkla att göra är dom också. Degen går fort att blanda och sen ska det jäsa ganska länge, sen bakar man ut fyra stora kakor som ska jäsa en gång till och så skjuts in i ugnen, stoppa i munnen! Med smör och ost på, helst. 
 
 
Hjortronen jag plockade är också slut. Jag kokade sylt på det lilla jag plockat, sen gjorde jag soppa och ugnspannkaka till middag. Ja, jag vispade till och med grädde, så där på en måndag bara! Det blev en riktig lyxmiddag.
 
 
Igår plockade jag blåbär. Fick köpa en ny bärplockare för jag hittade inte igen den jag köpte för ett par år sen. Inte hinken med lock heller som jag köpt speciellt för bärplockning. Men den kom jag på var den är. Den blev sophink hos Lillens för en sån hade vi glömt att köpa dit. Köpte två nya istället på Granngården, femliters med lock till. Köpte också syltsocker, Atamon och en ny silduk för säkerhets skull. Nu ska jag väl klara mig ett tag.
 
 
Sen på kvällen kokade jag blåbärssylt och gjorde en paj. Man ska väl fira årets första blåbärsskörd, inte sant?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0