Hallå, vad hände?

Känns som jag tappat balansen. Varför är det så svårt? Varför kan man inte bara bestämma sig för att äta vettiga saker på vettiga tider och sen hålla sig till det? Och så godis och kakor i undantagsfall. Ska jag verkligen behöva skriva upp allt och räkna dessa förbannade kalorier för att hålla vikten?? Jag vill ju vara snäll mot min kropp!
 
 
Har inte haft nån jättelust till matlagning dom senaste dagarna heller. Senaste veckan skulle man nog kunna säga. Gjorde en stor laddning köttfärssås och på den åt vi flera dagar i rad. I onsdags kväll bjöd Mannen på hämtpizza så då slapp jag laga mat, både den middagen och lunchen dagen efter. På torsdag kväll åt vi middag med kören efter konserten. På fredagen var jag slut som artist, TOTALT SLUT. Ont i kroppen, trött (trots att jag tog sovmorgon), dåligt humör. Minns inte ens vad jag åt till lunch. Till middag gjorde jag i alla fall egna hamburgare. Inte heller det nyttigaste men bättre än köpta tror jag. Väldigt gott var det i alla fall. Igår åt vi resten till lunch och på kvällen slapp jag också laga mat för då var vi ju på grillfest. Ja den maten var nog det nyttigaste jag har ätit på hela veckan.....
 
Kolla! Hemmagjorda hamburgare av lokalproducerat nötkött, friscobröd, bacon, lök, tomat, ost, dressing, ketchup, Johnnys senap. Se där, jag är nog inte så matle som jag imbillar mig....
 
 
Idag har vi inte ätit nån lunch. Frukost, ja, men sen har det bara blivit småätning. Nån macka, lite vaniljkvarg och banan, mer macka hos farmor. Bara slarv.
 
Jag gillar ju mat, egentligen. Laga mat, äta mat. God mat, nyttig mat. Vad är det med mig? Varför är det plötsligt så tråkigt att laga mat?
 
Jag behöver nåt motiverande. Säg nåt uppmuntrande så jag hamnar på rätt spår igen! Snälla! 
 
Ikväll blir det falukorv till middag. Det är väl inte heller nån hälsokost men man kan ju äta bra saker till, inte sant? Det finns en massa bra saker i grönsakslådan och i frysen. Morötter, sallad, paprika, broccoli, gröna bönor, grönkål etc etc.
 
Jag kanske bara är trött. Blev sent igår på cruisingen. Och tidigare i veckan var det körövningen och konserten som krävde sitt. Jag kanske bara behöver vila upp mig. 
 
Nu är jag hungrig känner jag. Dags att gå och slå lite i skåpluckorna.
 
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Ann

Känner också att jag måste skärpa mig för att hålla balansen. Gjorde en laddning 'vintersallad' att äta av i veckan. Alltid lättare att ta till dom bra sakerna om dom är färdiga och står ock väntar.

Svar: Bra idé. Ska också göra vintersallad. Då kan man inte skylla på att man inte "orkar" fixa grönsaker.
Kvasthilda

2014-06-29 @ 17:40:31
Postat av: Grannen Carina

Oj, att bryta mönster är inte lätt. Du måste bestämma dig, ha ett mål du fokusera på. En strikt kostplan som du lär dig utantill, sen kan du göra förändringar utan att tappa fokus. Nu är jag extrem då ja har tävlingsdiet, men grundtanken är lika. Jag hjälper dig gärna, men din vilja måste vara starkaste drivkraften. Hitta ett mål att sträva mot! Kram

Svar: Ja du får gärna heja på. Idag åt jag vettig frukost och jag har redan planerat tonfisksallad till lunch!
Kvasthilda

2014-06-29 @ 19:13:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0