Nu ska det ske!

Äntligen har jag gjort det. Det tog bara sex år. Jag har gjort mig av med min gamla matberedare. Nu måste jag köpa en ny. Jag visste att jag skrivit om det förut här på bloggen. Sökte igår och hittade det här gamla inlägget om matberedaren. Skrivet 2008. Hmmm.....
 
http://aliaskvasthilda.blogg.se/2008/april/vitkalssallad-och-matberedarhelvete.html
 
Jaja. Alla kan inte vara snabba till beslut. Och mixern på den har ju funkat bra. Det är väl den jag har använt dom senaste åren, typ. Och knivarna. Till att riva morötter och sånt dög den inte, inte i dom mängder som behövs för en familj på fyra personer. Men till ett hushåll på en person duger den nog. Jag sålde den till C på jobbet för en billig penning. Hon verkade nöjd. Hoppas hon blir det när hon använder den också. Den har ju faktiskt fler funktioner förutom mixern och knivarna, till exempel citruspress och pommes frites-strimlare. Men jag blir galen av att behöva tömma skålen ideligen.
 
Nu får den lilla slanten bli ett bidrag till en ny matberedare. Funderar på den här:
 
 http://www.tretti.se/hushallsapparater/matberedare_och_assistenter/koksmaskiner/philips-hr7762-90
 
 
 
En Philips. Gammalt beprövat märke. Förhoppningsvis betyder det nåt för kvaliteten. En skål på två liter. Det bör väl räcka, va? Rivskivor, knivar, en mixer och dessutom en kvarn där man till exempel kan mala kaffebönor. Ja det behöver vi göra inte eftersom vi redan har en kaffekvarn men nötter eller mandel kan man ju vilja mala nån gång. Slipper jag stå med den gamla handvevade mandelkvarnen som inte vill sitta kvar på skärbrädan hur mycket jag än vrider fast den. 750 W är motorn på, "kraftfull" tycker dom själva. Och en förvaringslåda till tillbehören. Extra plus för det.
 
Det står att man kan knåda deg i den också men det kommer jag inte att göra. Jag har ju min fina orangea Kenwood aka "stenkrossen". Till den har jag TVÅ stora bunkar, degkrok, ballongvisp, rörspade (heter det så?) och köttkvarn. Faktiskt en mixer också men den är i glas och numera nerpackad och utburen. Funderar på om det inte finns tillbehör att riva och skiva med också där ute i boa. Fast jag ska nog köpa matberedaren ändå. Gissar att tillbehören till Kenwooden är i aluminium precis som köttkvarnen och dom lär nog inte bli så trevliga om man diskar dom i maskin. Och handdisk är inget alternativ, sorry. Det ska vara praktiskt, tack så mycket. 
 
Vad tror ni, ska jag slå till?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0