Täckjacka?

Jag skulle behöva en ny jacka. Svarta kappan är bara tunnfodrad och jag vet inte om jag vill ta fram yllekappan än. Provade ett par jackor på Stadium. Jag har ett presentkort att lösa in där och det var visserligen tänkt att delfinansiera ett par nya längdskidor men jackbehovet är ju mer akut än behovet av nya skidor..... Jag vet faktistk inte om jag har råd med nya skidor ändå...... suck.... 
 
Jag provade en fuchsiarosa dunjacka i det där moderna täckjackssnittet som man ser överallt nuförtiden. Ja jag insåg efteråt att man faktiskt ser den där jackmodellen ÖVERALLT. Och vill jag se ut som alla andra? Även om jackan är snygg på alla andra? Det kommer dock inte att bli något problem för jag trivdes inte i den. Modellen med dom där täta stickningarna som blir som bilringar på kroppen får mig på nåt vis att tänka på tarmskinnsanoraker som eskimåerna 
använder. Eller kanske en sovsäck. Den kändes i och för sig varm och skön men Herman tyckte jag såg ut som "en tecknad mamma" i den. Hm, hur många tecknade mammor finns det egentligen??
 
Kan ha varit färgen också. Jag kanske inte ska ha rosa. Men jag VILL ha färg! Jag behöver färg! Provade en annan jacka i mer fritidsmodell, utan dun och täckjacksbubblor. Orange och ceriserosa. Coola färgkombinationer! Den satt väl så där tyckte jag. Medium var för snäv över höfterna och large kändes för stor upptill utan att för den skull sitta riktigt bra över höfterna.För rak modell alltså. Det största felet var dock prislappen. Nästan FEMTUSEN?? För en jacka?? Nej, jag sa inte så till försäljaren, jag bara tänkte. Han kanske tyckte jag såg rik ut.
 
Jag gillar min svarta tunna kappa och jag gillar min vinterkappa i ylle. Dom sitter bra upptill och svänger ut nertill så hela min kroppsform får plats. Men jag skulle så gärna vilja ha nåt mer färgglatt och nåt som inte är en kappa men inte allt för fritidsbetonat heller. Ja jag tror faktiskt att det är en täckjacka jag vill ha. Nåt varmt och gosigt att dra på sig nu när nordanvinden viner, nåt man kan vika upp kragen ordentligt på och fälla upp huvan på för ännu mer skydd mot isvindarna. Dessutom måste den passa min budget. Och min kropp!
 
Jaha, det är väl bara att börja jaga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0