Vegetarisk-lunch-vecka?

Igår gjorde jag jättegod pytt med halloumi till lunch. Idag funderar jag på att göra kikärtsbiffar. Kanske ska utmana mig själv och laga vegetariskt till lunch hela veckan? 
 
Man kan fråga sig varför man ska laga vegetariskt när man har frysen full med älgkött men då säger jag: varför inte? Det finns kikärter, bönor och linser i skafferiet och grönsaker i både frys och kyl - dom ska väl också användas? Att begränsa sig gynnar dessutom kreativiteten och jag behöver hålla igång hjärnan så den inte beckar igen totalt. Och mat ska man ju ha. Varje dag.
 
Det här receptet på kikärtsbiffar tycker jag ser bra ut: 
http://www.hemmetsjournal.se/mat/Lattgjorda-kikartsbiffar/recept-6161 
Nån tzatziki blir det dock inte, jag har inte köpt nån gurka. Vägrar köpa gurka. Dels är det en sommargrönsak, dels fryser den alltid sönder och blir mos i vårat galna kylskåp. Men man kan göra vitlökssås. Det blir gott. Kikärtsbiffar, vitlökssås och så riset och grönsakerna som blev kvar efter gårdagens middag med kyckling. Ja det finns currysås kvar också om nån vill ha. 
 
Undrar vad jag ska hitta på till lunch imorgon?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0