Rotfrukt- och halloumipytt med chèvre-creme

Har just avnjutit en suverän lunch med Mannen. Nu ska ni få receptet medans jag minns hur jag gjorde!
 
Rotfrukts- och halloumipytt med chèvre-creme
 
Till 2 personer:
 
4 potatisar
1 morot
en halv palsternacka
1 liten gul lök
1 rödbeta (färsk)
200 g halloumi
lite olja eller smör till stekning
salt, peppar, torkad vitlök om man vill
 
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på långpannan (lättare att diska sen). 
 
Skala och tärna potatis, morot, palsternacka, lök och rödbeta. Skär halloumin i stora tärningar. Lägg alltihop i långpannan och sprutta på lite olja eller smält smör, behövs inte mycket alls. Ställ in i ugnen tills potatis och rotfrukter är genomstekta och halloumin fått fin färg. Under tiden gör du cremen:
 
ca 0,5 deciliter mager kvarg
ca 1,5 deciliter turkisk yoghurt
50 g chévre
salt, peppar
 
Mosa osten så gott du kan och blanda med kvargen och yoghurten. Salta och peppra efter behag.
 
När pytten är klar kryddar du med salt och peppar och slänger på lite torkad vitlök. Ät och njut av halloumin som nu är krispig på utsidan och mjuk på insidan. Nej, det blev inte speciellt magert med ost både i pytten och i cremen - men det blev vansinnigt gott! Och vegetariskt blev det visst också.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0