Middagsresumé

Jag kan meddela att salladen med surkål blev "sådär" i smaken. Jag hade, förutom en burk surkål (800 g) som jag sköljde och lät rinna av i ett durkslag, i två rivna morötter, ett syrligt äpple i tärningar, en liten rödlök i tunna skivor, en knapp deciliter russin och ett par matskedar torkade tranbär samt salt och peppar och lite olivolja (blev bara lite för det var det sista i flaskan). Jag tror jag ska testa samma sallad fast med färsk vitkål en annan gång. Surkålen har en väldigt speciell smak. 
 
Köttfärssåsen blev däremot väldigt god och det blev en stor sats så idag blir det ingen vegetarisk lunch. Ja det blir sås kvar att frysa in också. Hurra! Hemligheten med en god köttfärssås är: snåla inte på löken och tomaterna och koka inte för kort stund! Tyvärr hade jag bara en stor lök och en vitlöksklyfta kvar hemma igår men såsen blev lyckad ändå. Det blir till att handla idag, lök måste man ha hemma!
 
Nåt annat jag måste göra är baka. Det blev ingen bakning igår och nyss åt jag upp det sista, trasiga tunnbrödet och jag tror det är en skiva kvar i påsen med formfranska. Ja, man KAN ju köpa bröd så jag måste väl inte baka - men jag VILL. Det är mycket godare med hembakat. Ska göra ett experiment med Matildas grahamsbröd enligt samma princip som det där goda surdegsbrödet jag gjorde. Ska förklara sen. Om det blir bra.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0