Min kropp är en helgedom

Mannen och jag började vårt nya hälsosamma liv i måndags. Invägning (och mätning för min del) i söndags kväll.

Det går ganska bra faktiskt. Vi går inte på nån strikt diet men vi har skippat pasta och ris helt samt kakor och godis. Ja, skulle nån bjuda på kaka så kan man väl ta en. Nu är det ju påsk också. Godis..... Men jag har varit ganska duktig och bara tagit några bitar ur det stora påskägget i fikarummet på jobbet (fast fler idag än igår ska jag erkänna). Jag köpte dessutom speciellt godis till mig när jag var och handlade ikväll: Anton Berg marsipanägg. Dom tänker jag äta upp. Sen får man väl återgå till vardagen när påsken är slut.



När man inte äter pasta och ris så måste man ju fylla ut tallriken med grönsaker (enbart kött och fisk har vi inte råd att leva på!). Det har haft vissa effekter på min mage. Den är inte alls van vid så mycket grönsaker! Det gör ont! Men den kanske vänjer sig så småningom. Man ska inte klaga, jag känner dom vars mage inte alls fungerar som den ska. Inte kul. Min tar åtminstone upp näring (uppenbarligen, eftersom jag gått upp i vikt.)

Nu när man är ledig i fyra dagar kan man passa på och promenera också. Fint väder skulle det visst bli.

Varför gör vi nu detta kan man fråga sig. Jag som kämpar för att alla kroppsformer har rätt att existera. Jo, för hälsans skull. Eftersom mitt blodtryck faktiskt är för högt utan medicin så måste jag ta itu med vikten och konditionen. Jag har bara en kropp.

Jag har till och med laddat ner en app till telefon, en tränings-app...... Genast blir det lite mer lockande att ge sig ut när man kan logga resultat i sin lilla speldosa. Som naturligtvis är laddad med en talbok. Tekniknörd? Jag?? Aldrig.... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0