Chokladtryffelpaj och pärontårta
En klasskompis behöver recept på ett par smarriga "vuxenefterrätter" som kan förberedas. Jag tyckte det var enklast att lägga upp dom här. Och det är ju rätt schysst mot er andra med, eller hur? Mums!
Chokladtryffelpaj
Gör en pajdeg av
Smält
Kavla ut resterande deg till ett lock och lägg över fyllningen som ett lock.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter eller tills fin färg är framkallad! Låt gärna pajen stå över en dag eller en natt (inte i ugnen då).
Sikta florsocker över det hela och avnjut med vispad grädde och goda vänners lag.
Viviannes pärontårta
Rör smör och socker pösigt (elvisp), tillsätt mandel och mjöl. Vispa äggen och blanda i.
Använd en springform. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen så blir det lätt att ta ur tårtan sen.
Täck botten med päronhalvor. Bred smeten över päronen.
Grädda i 200 grader i 30-35 minuter. Låt svalna.
Servera med vispad grädde.
Chokladtryffelpaj
Gör en pajdeg av
- 225 g smör
- 5 1/4 dl vetemjöl
- 1 ½ ägg
- 3/4 dl strösocker
Smält
- 100 g kokosfett
- 2 ägg
- 5 dl florsocker
- 1½ - 2 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Kavla ut resterande deg till ett lock och lägg över fyllningen som ett lock.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter eller tills fin färg är framkallad! Låt gärna pajen stå över en dag eller en natt (inte i ugnen då).
Sikta florsocker över det hela och avnjut med vispad grädde och goda vänners lag.
Viviannes pärontårta
- 100 g smör
- 1dl strösocker
- 1 hg sötmandel
- 4 bittermandlar
- 1 msk vetemjöl
- 3 ägg
- 1 liten burk konserverade päron
Rör smör och socker pösigt (elvisp), tillsätt mandel och mjöl. Vispa äggen och blanda i.
Använd en springform. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen så blir det lätt att ta ur tårtan sen.
Täck botten med päronhalvor. Bred smeten över päronen.
Grädda i 200 grader i 30-35 minuter. Låt svalna.
Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Trackback