Underbar lax i ugn, mammas fisksås och annat matnyttigt.

Fick just två recept på hembakade pitabröd och ett  på hamburgerbröd. Hamburgerbröden man köper är ju bara nå´ smul! Smakar ingenting och går sönder. Inte för att jag tänkt baka just nu men jag ska väl bli frisk och pigg och återställd nån gång framöver planerar jag. Pitabröd är bra, då kan man göra som när man äter tacos. Man lägger upp allt i olika skålar och så får man ta det man gillar och fylla brödet med.
På påskafton åt vi som jag skrev förut "Underbar lax i ugn". Det är enkelt, det är gott och kanske till och med nyttigt? 
Man tar en hel laxsida och lägger med skinnsidan ner i en långpanna. Lägg gärna bakplåtspapper i botten, det blir lättare att diska på det viset! Slå dessutom på ugnen på 225 grader. Salta och peppra och gnid in den med hackad dill (jag använder djupfryst). Blanda turkisk yoghurt med majonnäs, ca 1 del majonnäs till 4 delar yoghurt. Bred detta över laxen och ställ in i ugnen tills täcket fått en fin färg och fisken är genomstekt (20 minuter kanske?).
Till detta kan man göra en kall sås: Blanda creme fraiche med vanlig fil till önskad konsistens. Man kan ha i turkisk yoghurt också om man vill.  Blanda i hackad dill (djupfryst går fortfarande bra) och vanlig söt svensk senap. Smaka av med salt och peppar. Jättemumsigt och jätteenkelt.
Och det gör ju inget att det är enkelt, eller hur?
image110

Kommentarer
Postat av: Jannike

Mums lät det... synd att jag har grabbar som ALLTID hatar fisk... fattar inte när dom började med det.... men så är det.. gjorde en jättesmarrig gratäng för några veckor sen.... Jodå, det var skitgod... om det varit kyckling under såsen.... Nåt fel på dom....!!

2008-03-25 @ 23:15:49
URL: http://pyret07.blogg.se
Postat av: beritdolores

Hej !
Jag själv har inte ätit fisk i helgen, nåja lax, men däremot "pojken" (katten), har fått smaka av några goda firrar,
som Hanna hade dragit upp. Han tyckte det var jättegott.
Kram från Svägerskan

2008-03-26 @ 08:54:05
Postat av: Shopping Bitch

Det låter hemskt gott med laxen. Jag har försökt baka hamburgerbröd själ, men mina ungar ratar dem för att de inte smakar som de köpta:-(

2008-03-26 @ 13:28:48
URL: http://www.metrobloggen.se/shoptilyoudrop

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0