Bilnamn

Varför heter bilar som dom gör? Tänkte mest på tillnamnen, det som står efter "familjenamnet" så att säga. Det var försäljningen av Berlingon som fick oss att börja fundera. Berlingo - vad kan det vara??
Volkswagen Golf - heter dom så för att dom är små som en golfbil? Mini-golf kanske? Fast det finns ju  VW Polo och golf och polo är ju båda sporter. Finns det nån sport som heter Passat månne? "Passat-vinden" föreslog Sören. Nä den heter passad-vinden. Passat-vinden är kanske den som uppstår när man passerar i hög hastighet med bilen?
Ford har ju lite spanskt tema, åtminstone på vissa modeller: Granada, Sierra, Fiesta, Mondeo.
Volvo är lite tråkiga och kör med siffror och bokstäver, även om det finns en del tillnamn där med som t.ex Cross Country (där hörs det ju hur man riktigt ska korsa lanskapet med bilen!).
Citroën är lite förtjusta i bokstäverna X och C: BX, CX, XM, Xantia, Xsara, C4, C5.
Sen har jag inte hittat nåt riktigt mönster på nåt mer bilmärke. Man undrar ju hur dom tänker? Har dom ett tema eller hittar dom bara på?Kommentarer
Postat av: Jannike

Det finns även ett bilnamn till, men som jag inte tror får lanseras i Sverige... Niclas säger att det är Honda´s... nämligen då "Honda (?)itta".... ja, alltså du förstår kanske varför den inte lanserats här???

2008-03-19 @ 17:21:19
URL: http://pyret07.blogg.se
Postat av: alias Kvasthilda

Jo det är sant... jag har läst om den. :)

2008-03-20 @ 09:11:42
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0