I will survive - funderingar om övervikt ur evolutionens synvinkel

Dom som överlevde på stenåldern var dom som åt när det fanns mat och som kunde lägga på hullet. Dom hade lite att ta av när det blev sämre tider och man inte hittade nån mat. Alltså, om du har lätt att gå upp i vikt och svårt att motstå mat och annat gott man stoppar i munnen så är det för att du är en ÖVERLEVARE! Grattis! 


I dina gener finns det som gjorde att våra förfäder överlevde. Dom hade inget kylskåp att gå i när dom var hungriga, dom fick hitta mat eller leva på hullet. Det är väl det som är problemet i dagens läge. Vi HAR ett kylskåp..... men å andra sidan kan man tänka så här: människan är gjord för att leta föda, att röra på sig. Gör det. Rör på dig! Och ät sen! För då har du förtjänat ditt byte!  

Det är därför man känner sig så nöjd när man shoppat: man har jagat och framgångsrikt dragit hem byte! Sen att bytet består av en ny kjol och köttfärs till extrapris, det bryr sig inte generna om.Dom flesta känner väl till att hos gravt underviktiga kvinnor upphör ägglossningen. Finns inget fett så finns ingen energi kvar till att ge liv till och föda upp en ny liten människa. Det är dom som kan lagra för kommande behov som förökar sig.


Och om nu din kropp är gjord för att överleva, se till att lev då. Dansa, spring, promenera, ät choklad, njut av god mat, drick vin. Eller låt bli om du mår bättre av det. Prata, umgås, älska, njut. Jag är övertygad om att det är det vi är gjorda för.

Kommentarer
Postat av: mamma

På pricken.

2008-06-03 @ 16:10:49
Postat av: beritdolores

Hej !

Kloka ord och tröstande på nåt sätt....som du skriver...Leva och njuta och göra det som känns bäst för en själv.

Kram från Berit

2008-06-04 @ 21:51:46
URL: http://svenningson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0