Hur ska dom ha det?

Aftonbladet är ju roliga dom. Igår läste jag en artikel om att "Män gillar kvinnor som de är - med extrakilona, visar ny undersökning" - sen på samma sida har dom annonser om "gå ner 1-3 kg i veckan". Samt en annons om godis - "gjort på äkta fruktjuice". Blir det nyttigare då? Äh! Godis är godis, det äter man för att det är gott, inte för att det är nyttigt. Ät en frukt istället....

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2858244.ab

Ganska kul att den franska (?) föreningen som arbetar för en mer positiv kroppsuppfattning heter SMAL....driver dom med oss?

Nå, det var väl inte första gången dom kör med dubbla budskap. Och dom kör det gamla "rubrik-tricket": Rubriken lyder "Killar föredrar former" men i artikeln står faktiskt "7 av 10 tycker att vi är "bra som vi är". ". Alltså med eller utan extrakilon får man förmoda.

"Kändistidningarna" är förresten experter på "rubrik-tricket". Allt för att fånga läsare! Läste i en rubriken "Jag har sex med min bästa vän". Naturligvis stod det i artikeln att "min man är min bästa vän"..... Man undrar hur dom tänker. Tror dom inte att vi känner oss lurade? Vill vi bli lurade, kanske? Nu kom jag från ämnet lite....

Kanske ni funderar hur jag kan skriva om att jag ledsat på magen och att växa ur byxorna och sen hävdar att "vi är bra som vi är"? Och jag ska snacka om dubbla budskap?! Nå.....Jag tycker att om man verkligen inte trivs med sin övervikt så är det klart man måste göra något åt den. Men man blir inte en bättre människa för att man är smal. Kanske inte snyggare heller. 

För övrigt har jag inga planer på att bli SMAL, nån size 0 blir jag aldrig (tack och lov!!!). Och igår köpte jag en chokladbit för jag var så sugen, så det så. Fast vi var tre som delade på den. :) "Bara tre?". Ja Hacke gillar inte choklad så mycket så jag köpte Tutti Frutti åt honom istället ("gjort på äkta fruktjuice"!)

Funderar gör man på hur idealet har blivit en avmagrad kropp. Size 0?? Huga. Ibland är jag glad att jag bara har söner. Känns som  det är mindre risk att överföra sjuka ideal på dom än om jag hade haft döttrar (om jag har några sjuka ideal, man vet ju aldrig). Jag vill ju bara ha bra kondis och må bra! Och få äta choklad nån gång ibland. I helgen ska jag göra blåbärspaj. Såg när jag sprang häromkvällen att blåbären var mogna. Man får inte glömma att leva i nuet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0