Jag blir choklad när solen skiner.

Köpte choklad på lunchen igen. Inte mycket, bara en punchpokal och en elefant. Men ändå...  jag har så svårt att låta bli. Fast det jag egentligen var sugen på var choklad med chili i.  Men inte fanns det nåt sånt på macken inte. Det fanns en Fazers blå förut med chili i. Och det har funnits en Lindts med chili (fast den är lite för mörk). Jaja.... jag får väl börja experimentera själv om inte tillverkarna begriper vad jag vill ha! Chokladverkstan kanske har nåt med chili i?

Köpte en bok ur en jultidningskatalog. " 100% choklad." Riktigt bra! Inte bara en massa kladdkakor med mörk choklad utan recept med både mörk, ljus och vit choklad. Pannacotta, cheesecake, tårtor, kola, fudge, ädelostfyllda dadlar doppade i mörk choklad (jo det funkar, jag lovar!!!).....
Ja det är inte den enda boken om choklad som jag har (konstigt va?)..... har en som heter "Tokig i choklad" också men den är inte svensk utan amerikansk (tror jag) och det märks på nåt sätt på recepten. Mycket kakor och glasyrer. Det blir  liksom choklad på choklad.

image38
Sören och jag satt och kollade på Nigella Lawson. Vid ett tillfälle böjde hon sig ner för att göra nåt och Sören utbrast: - OJ vilket bred-aschel hon har!
- Ja, svarade jag, det är för att hon äter så mycket choklad....
Då tittade han på mig, neråt liksom,  och utbrast med ett tonfall som om poletten verkligen trillat ner:
- Jaa du!
En underbar kvinna i mina ögon. Hon skäms inte för att hon gillar att mumsa! Och hon gillar choklad.

Choklad är inte bara gott, det är nyttigt också!  Forskare har hittat ämnet flavonoider, som är bra för både hjärtat och hjärnan, i choklad. Och så blir man glad av choklad!


För den som inte är övertygad, läs här http://www.chokladsajten.com/

(Sen finns det dom som inte äter choklad men dom räknar jag inte med här)


Kommentarer
Postat av: Åsa

Ja visst är det gott med choklad! Även om det kan ha vissa bi-effekter på rumpan :-)
Kan glädja dig med att Chokladverksta´n håller på (eller är klar?) med en chili-choklad. Jag fick provsmaka "smeten" och det kändes på tungan efteråt att det var chili i... Men gott!

2008-02-07 @ 10:10:52
Postat av: alias Kvasthilda

Mums! Då vet jag vad jag ska tipsa folk om när dom undrar vad jag önskar mig i födelsedagspresent. :-P

2008-02-07 @ 11:07:39
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0