Vi har varit på turné

När jag pratade med mamma i telefon i lördags morse och hon frågade vad vi tänkte göra i helgen var mitt svar: jag vet inte, jag har inte planerat nåt särskilt. Nån timme senare började Mannen tala om det där jobbet han skulle kolla på nere i Stockholm, resan som han skulle kombinera med att hämta en Citroënmotor på vägen hem. Dessutom skulle han hämta en hästtransport åt en bekant. Han kände att han inte hade tid att vara borta på måndagen, alldeles för mycket att göra på jobbet. "Jag tänker kanske fara i eftermiddag redan, ta in på hotell och göra allt imorgon söndag så man är hemma på kvällen. Måste bara kolla att alla inblandade kan. Ska du med?"
 
Minisemester? Hotellfrukost?! Absolut! 
 
Medan han ringde runt och försökte få ihop logistiken hann jag göra en sak jag planerat nämligen färga håret. Hittade en påbörjad förpackning hårfärg när jag städade badrummet sist. 
 
 
Det var i nättaste laget men det räckte. Och rödare blev det ju, inte sant?
 
 
Packa liten väska och sen for vi. Kom fram vid halv nio. Hann inte göra så mycket mer än att ta ett par öl i baren, sen var det dags att lägga sig. Sov dåligt, kanske för att det där halsonda jag vaknade med i lördags morse hade övergått till nästäppa istället. 
 
På söndagen gjorde vi våra ärenden i Stockholm. 
 
 
På väg upp till Dalarna där Citroënmotorn fanns svängde vi in i Eskilstuna och drack kaffe hos mamma och pappa. Det hade vi ingen aning om när vi talades vid på lördag morgon! 
 
 
Utanför Vika hämtade vi motorn och sen for vi till Falun och farfar och H och fick middag och tårta där. 
 
 
På vägen hem blev jag bara mer och mer förkyld. Köpte nässpray på en mack i Söderhamn och det lättade väl lite men bra var det inte. Hoppas verkligen inte att jag smittade nån av er vi hälsade på. 
 
 
Vi kom hem strax efter ett på natten. Och idag var det måndag och vardag igen. Skjutsa Herman till bussen imorse som vanligt, alltså, efter knappt fyra timmars sömn. Hugaligen, vad man utsätter sig för. Jag som lovat mig själv att sköta sömnen bättre.
 
Dyngförkyld är jag också. Det blir soffan idag. Till sällskap har jag katten som snarkar i sin låda. Nåja, jag är i alla fall snygg i håret där jag ligger. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Thea

Minisemestrar är bra. Många aktiviteter på komprimerad tid. Synd att vi inte hann ses. Men snygg i håret är du. Kram

2016-03-21 @ 10:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0