Ordning och reda i skafferiet

Igår ägnade jag hela dagen åt att städa skafferiet. Det har varit så stökigt och svårt att få struktur.
 
Bänken där inne har varit fullsmockad med saftflaskor, Nutrilettkartonger, lökkorgar och brödpåsar bland annat. På hyllan nere till vänster har jag försökt samla sånt som inte är öppnat än, som konserver och tortillabrödpåsar men det var så stökigt så det gick knappt att se vad som fanns där. På golvet stod en hink med lite grodd potatis i botten, en påse med kattmat, en påse fågelmat och ett gäng tomma flaskor samt några öl och en flaska rom. Äggkartonger har jag tydligen också sparat. Påshållaren stod där också eftersom den inte blev uppskruvad sist jag städade. Mäh! Det ska ju vara tomt på golvet så man kan gå in i skafferiet! 
 
Varför är det plötsligt så svårt att få plats med allt? Har skafferiet blivit mindre? 
 
Det är väldigt långt mellan några av hyllorna. Mycket tomrum som inte kan utnyttjas. Jag frågade Mannen (som byggt skafferiet) varför det är så. Han mindes inte. Jag funderade i flera dagar vad man kan göra åt saken. Till slut slog det mig: jag kan ju köpa såna där hyllinsatser som jag satte i köksskåpet! Jag ville genast åka till Ikea och handla. Men det gick ju inte. Det var kväll och stängt och förresten är det 11 mil dit.
 
Igår förmiddag började jag plocka ur skafferiet. Jag plockade även bort lite ur köksskåpet för att kunna ta ut en av hyllinsatserna och testa. Det blev inte alls bra. Fan.
 
 
Men på "pastahyllan" fick det plats två på bredden. Dock är hyllan för grund men det finns en smalare variant av hyllinsatsen så den skulle man kunna köpa.
 
Nu var jag igång så jag tog och plockade ur allt innehåll i skafferiet. Slängde sånt som datumet gått ut på. Tömde upp havregryn och vetemjöl i mina gamla trogna tupperwareburkar. Skulle ju vilja hälla upp fler saker, som socker och müsli, men jag har inte så många burkar. Dom ska ju vara av samma modell också om det ska se bra ut. Struktur! 
 
Torkade rent hyllorna och började montera dit hyllpapper. Det räckte inte. Jag fick ta vitt papper också. Äsch, då blir det ju inte enhetligt. Och tejpen är ju värdelös. Fäster inte ordentligt på trä. Häftpistol! Varför tar jag inte häftpistolen? Sagt och gjort. Fast det var inte många häftklamrar kvar och det såg inte kul ut med olika papper på hyllorna. Vad är klockan? Kvart i ett. Och Bolist stänger ett. 
 
Slängde mig in i bilen och for ner på Hammarn. Kom hem med ett paket häftklamrar och en bit vaxduk med rosa spetsmönster. Mycket bättre än hyllpapper! 
 
 
Men det såg ändå inte klart ut. Just jäklar. Jag borde ha målat undersidan på hyllorna vita! Och nu har jag redan satt fast vaxduken! Vi hade å andra sidan ingen vitfärg hemma så det sket sig i vilket fall. Jag får göra det en annan gång.
 
Skruvade bort den lilla "kryddhyllan" som satt till vänster på väggen. Den används inte och var bara i vägen. Jo, jag hängde faktiskt förklädet och hörselkåporna på en krok på den hyllan men det var ju bara att sätta upp en ny krok direkt på väggen istället. Skulle vilja ta bort den andra kryddhyllan också men den använder jag. Får fundera på saken. Sen skruvade fast påshållaren i väggen. Klart!
 
Sen började det dryga jobbet med att plocka in allting igen. Och i en ny, förhoppningsvis bättre ordning. 
 
Jag är inte helt nöjd med resultatet. Det ser fortfarande rörigt ut, även om det är renare på bänken och golvet. Jag kanske måste köpa förvaringsburkar i alla fall. Likadana. Och några korgar eller lådor. Lite snygga etiketter att skriva innehåll på.
 
Jag har nog kollat för mycket på Pinterest.... 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0