Lång dags färd mot natt

Man hinner mycket på en dag när man kliver upp tidigt. Sen kan man ju tycka det är onödigt att vakna kvart i sju på en söndag när man faktiskt FÅR sova hur länge som helst. Jo, jag försökte somna om. Vände mig om i sängen och blundade, försökte hitta lugnet igen. Efter en stund började jag fundera vad det var för mening att ligga där och knipa ihop ögonen. Hjärnan hade redan bestämt sig för att det var morgon. Lika bra att kliva upp och äta frukost. Och tvätta håret och hänga tvätt.
 
Det hade kommit en decimeter snö sen igår. Ut och skotta. Sen ut i frysen och leta rätt på märgpipan och en burk skinka. Hur mycket skinka har vi kvar egentligen? Och vilka köttbitar? Och varför rasar det saker så fort man ska ta nåt ur frysboxen!? Det slutade med att jag hade plockat ur nästan allt och stuvat ner det igen, i en bättre ordning. Nu står alla burkar med rödvinbär staplade på ett ställe, köttet ligger i en back och köttfärsen och skinkan i en annan. Nu hittar jag det jag ska ha!
 
Sen drog jag igång två bröddegar. Lika bra medan man ända stökar till. Rågsiktkakor och matildabröd. Fast jag hade inga solrosfrön hemma till matildabrödet och jag glömde brödkryddorna till rågsiktkakorna. Men det blev gott ändå. 
 
Tyckte klockan var mycket och hojtade i trappen åt grabbarna som sov:
- Sätt lite fart nu, klockan är över ett!! 
- Va? hörde jag Haqvin svara. Jag ropade samma sak igen. Fick samma svar. Blev lite irriterad. 
- Varför svarar du "va?"?!
- Mamma, klockan är fem över TOLV. 
Jaha. Jag är visst före min tid. 
 
Jag har även hunnit åka skidor. Åtta kilometer idag med. Samma igår. Jäklar vad bra det går! Men jag har haft lite ont i nedre delen av ryggen idag. Kanske man kan ha träningsvärk där med? Kändes rätt stelt när jag böjde mig framåt för att stretcha lite. Det var skönt med ett varmt bad. Fast nu är jag överhettad istället. 
 
Det blev klimpsoppa på märgpipan och jag har även gjort en massa pärbullar på den kokta potatisen vi hade i kylen. Jag stekte dom i ugnen eftersom jag är less på stekos i huset. Det funkade bra. Pärbullarna ska frysas in och tas fram vid behov. Dock ej till middag imorgon eftersom det är pärbullar och blodpudding till lunch. 
 
Haqvin ska vara PRAO på mitt jobb till veckan. Jag skrämde honom med att han kommer att längta till skolan i slutet av veckan. Nejdå, det kommer säkert att gå bra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0