Julstök i Hildas kök

Klockan är bara mitt på dagen och jag har redan hunnit med en massa. Jag har: 
 
- Lagt in strömmingen i sin mumsiga vitlökssås. 
 
- Gjort en till sillinläggning enligt ett recept jag fick igår. Sill i romsås hette den (stenbitsrom alltså, inte Captain Morgan eller så). 
 
- Benat ur lammbogen som ska bli till kallskuret på julbordet. Upptäckte att jag inte hade nåt steksnöre hemma så jag får vänta med tillagningen till i eftermiddag när jag hunnit handla.
 
 
- Varit till Lillens två vändor och hämtat hem lammköttet som låg i frysen där. Det kommer folk dit imorgon och det ser kanske lite märkligt ut om frysen är full med lammkött när dom ska bo där.
 
- Skrivit en handlarlista IGEN. Nu ska det väl vara sista vändan på affären innan julafton tycker jag. Steksnöre skrev jag upp, jodå. Och oliver. Jag ska koka lammsylta och varför inte skoja till det lite? Citron och senapsfrön skrev jag upp för det ska bli lammrulle också. Annars ska jag inte handla så mycket mer julmat faktiskt. 
 
Ni kanske tycker att jag stressar? Har mycket att göra? Borde ta det lugnt? 
 
Men nej, jag känner mig inte alls stressad. Jag tog ju ledigt just för att hinna göra saker innan julafton och det är Så SKÖNT! Jag har inte ens haft sovmorgon för jag har vaknat strax innan sju och varit pigg. Ett tydligt tecken på att jag är avspänd.
 
Och jag står inte bara i köket eller ränner på affären om ni tror det. Jag har hunnit med annat också. Igår for jag till M-K och hämtade ljusvekegarnet hon köpte till mig på Panduro. Fick kaffe och en hembakad biskvi och en lång pratstund. På kvällen firade vi Herman med släkt och åt tårta.
 
 
Nu ska jag strax på lunchdejt med Mannen. Det blir hotellet idag, fläskbog med äpple- ingefärschutney var det visst. Låter bra tycker jag. Efter det hämta ett paket på posten med hemligt innehåll, handla det där sista och så skulle jag ju in på Dress like Marie och prova kläderna igen. Nej, det är inte fredag men jag fick lön idag så det är lika bra att få det avklarat. 
 
Sen i eftermiddag blir det sylta och lammstek och full (lamm)rulle i köket!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur många timmar har du på dygnet ?

2016-12-22 @ 16:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0