Sammanfattningsvis

Men hugaligen så bra det inte går. "Ett blogginlägg om dagen utan krav"? Jag har inte skrivit nåt på en hel vecka! Där kan vi snacka om kravlöst.
 
Det får bli en snabbgenomgång. 
 
Förra lördagen var vi till buan och fiskade och mådde gott i solen, det glömde jag att skriva sist. Finns lite bilder därifrån på Bilderboken (länk till vänster). Igår körde vi en repris fast det var inte riktigt lika skönt väder. Det blåste snålt fast solen sken. Men det var skönt ändå att vara ute. 
 
 
Måndag och tisdag var jag hemma och var sjuk. Misstänkt urinvägsinfektion. Inget pigg alls. Var och lämnade prov men det visade inget så dom skulle skicka till odling. Har inte fått nåt svar så då var det väl bra då kanske? Har i alla fall inte ont i magen längre, kanske tack vare tranbärsdrickan jag hällt i mig. 
 
I tisdags var vi och grattade farmor som fyllde 83 år. "Men man hänger med - som en gammal en sopkvast!" som hon sa. Hon är rolig hon. 
 
 
I tisdags träffades vi också i kören "på riktigt" för första gången sen i somras! Jösses så trevligt det kändes! Det skiter sig kanske med latin fusion framöver men sånt är livet. Om dom inte byter dag eller kan trolla på nåt annat vis förstås.
 
Jobbade onsdag, torsdag, fredag som sig bör. Och i fredags var det ju solförmörkelse! Jag hade skickat efter solförmörkelseglasögon åt oss alla i familjen och jag tog även med mitt lilla teleskop till jobbet för att kunna projicera en bild av solen. Blev väl så där, det var lite tunna moln i vägen ibland och en massa björkar. Men med glasögonen funkade det. Vi höll oss inomhus eftersom vi var rädda att barnen skulle titta på solen av misstag men jag tror inte det var nån verklig risk egentligen. Dom är för små för att vara verkligt intresserade och det gick inte att kolla direkt på solen av misstag ens när den var som mest förmörkad. Men det blev ett märkligt dämpat ljus ute och andra som var ute säger att temperaturen sjönk märkbart. Jag lyckades få mina kolleger väldigt engagerade i alla fall. "Nu måste jag få låna glasögonen igen, hur långt har det gått nu?!" Kul att mitt gamla astronomi-intresse kom till nytta. "Vilken tur att du jobbar här, annars hade vi ju inte fått se nåt!" 
 
 
Testade utrustningen med morgonsolen. Det funkade ju fint!
 
 
Med tunna moln och björkgrenar ivägen blev det lite sämre men här har vi i alla fall själva förmörkelsen projicerad på en pappskiva.
 
 
Det var ändå häftigt tycker jag. Coolt! Det vore så klart ännu häftigare att få se en total förmörkelse nån gång men då får man bege sig ut i världen. Nästa totala som syns från Sverige blir inte förrän 2126 och jag vet inte om jag lever så länge.
 
I fredags började jag även på en ny episod av häxorna! Gjorde klart och publicerade den i lördags. Klicka på länken till Lilla Häxbloggen till vänster om du vill läsa. 
 
 
Idag fick jag ett husmorsryck och bakade fiberlimpa. Jag har inte bakat matbröd på flera flera veckor nu. Orken räcker inte riktigt till när jag jobbar. Men nu blev det. Jästen i kylen var förstås för gammal så då fick det bli bakpulverbröd. Men fiberlimpan är jättegod.
 
 
Husmoderligheterna fortsatte med att jag, förutom biffen vi ska ha till middag, tog fram ett stort paket köttfärs ur frysen. Det ska bli en stor sats köttfärssås tänkte jag. Jag har varit ganska lat på sista tiden och dålig på att planera. Vi som faktiskt HAR kött i frysen ska väl använda det ändå?! Fast köttfärsen har vi ju använt. Vi har gjort både tacos och hamburgare. Igår tänkte jag gå ut och hämta en stek och göra tjälknul till idag men när jag vaknade imorse så insåg jag att det hade jag glömt. Det får bli en annan dag. 
 
Det blev ett väldigt blandat inlägg det här. Jag får nog skärpa till mig nu och blogga lite oftare så det blir lite lättare att läsa. Hur var det nu jag sa, det där att det faktiskt går att blogga med telefonen........

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0