Nästan som en söndag

Vilken oerhört långseg och gråtrist dag det har varit. Nästan som en söndag om hösten. Men det är inte höst, det är sommar. Fredrik har namnsdag, alltså börjar fruntimmersveckan nu. Ja, då ska det väl kanske regna men det HAR ju redan regnat i sommar! Och värmen då? Var är den? 
 
Till slut blev jag less på att vara less. Tog bilen och for till M-K och hennes loppis istället. Pratade bort en stund. Hittade en eskilstunakniv, två gamla smörknivar i rostfritt och två vita små skålar, perfekta att ersätta dom ljusblå skålarna som börjar bli väl kantstötta för min smak. Fem kronor styck. Fyndigt värre! 
 
Vädret tidigare i veckan har gått upp och ner. Ibland varmt, ibland kalla vindar. Åskade gjorde det också en dag. Igår eftermiddag blev det riktigt sommarväder på eftermiddagen. Solen sken. Barnen tog av sig skor och strumpor, ja dom frågade faktiskt först om dom fick. Så klart dom fick det.  
 
När jag kom hem höll dom fortfarande på med takläggningen. Jojomen, nu har vi nytt tak. Grön plåt. Låter kanske konstigt men den lyser inte så färgstark som jag först befarade. Det ser riktigt bra ut. Jag satte igång med matlagningen när jag kom in eftersom jag jobbat till fem och det var hög tid för middag. Magen brummade, inte bara hos mig.
 
Hamburgare hade jag bestämt redan dagen innan att vi skulle äta. Ja, jag hade till och med bestämt mig för att baka hamburgerbröd! Jag är så less på att betala dyra pengar för friscobördet bara för att vi gillar hamburgare. Jag kan ju baka! Fast jag gick inte efter receptet jag testade förra sommaren utan efter ett annat, ett som lovade saftiga, mjuka bröd. 
 
Ja en kaka hann jag också med att baka på torsdagen. Chokladkaka med havretosca. Den lyckades jag bränna i botten. Suck. Hur gick det till? Jag lyckades skära bort det mesta av det brända och den smakade ganska bra då. Ingen har i alla fall klagat.
 
 
Hur hamburgerbröden blev? Alldeles för tunga och kompakta. Det där receptet tänker jag inte spara på, jag tänker baka det jag gjorde i fjol istället.
 
Jag gjorde en annan sak igår också: friterade lökringar. Har aldrig gjort det förut men dom är ju goda när man får dom till hamburgare ute på krogen så jag var sugen på att testa. Fast mina blev inte lika fina. Dom såg mest ut som koraller och friterade sjöhästar. Men dom var helt ok i smaken, knapriga och goda. Jag får väl prova ett annat recept nästa gång. Fast det dröjer nog ett tag till dess, det luktade gatukök i hela huset när jag var klar.
 
 
Friterad sjöhäst, någon?
 
 
På tal om att äta, jag börjar bli hungrig. Jag tror det är dags att laga middag. Idag blir det tjälknul som jag hittade i frysen. Till den blir det nog klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker, kall bea och kanske nåt annat grejs. Vi blir nog mätta idag med skulle jag tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0