Nu är det på riktigt

Oj, det var ett tag sen jag skrev nu. Nästan en vecka sen. Men jag har haft fullt i huvudet nu när jag börjat jobba. Onsdag och torsdag på Himlavalvet och i fredags på Skolbacken, där jag ska vara hädanefter. Man blir lite trött och full i huvudet av att jobba på dagis. Men nu är det på riktigt för jag har fått schema och nyckel! SÅ SKÖNT med schema. Nu kan jag planera min vardag. 
 
Vad har vi gjort då? Ja, vi har gjort snögubbar (ganska små), vikit "loppor" av papper, skottat snö, ätit pannkakor och åkt kana bland annat. Sånt där man gör om dagarna, ni vet.
 
 
Kort vecka, det blev fort helg igen. Haqvin började skolan i fredags så han fick ännu kortare vecka. Vi åt pizza till fredagsmiddag, Kaffestugan fick stå för bakningen den här gången.
 
Igår plockade vi ner julen. Gud vad skönt det var med en gran som inte sticks eller barrar! Det enda som är kvar nu är adventsgranen ute och ljusslingan på verandan för den har jag glömt att släcka. Jag tycker det känns som att man en efter en stänger ner alla livsuppehållande maskiner för en allvarligt sjuk när man plockar ner stjärnor och ljustakar och ljusslingor. Det är ju mörkt fortfarande!! Hur ska det gå?! Hur ska vi överleva?
 
 
Fast jag har tänt dom andra lamporna i fönstren. Vardagslamporna. Och jag har bytt till vardagsgardiner i kök och sal. Jag verkar dock ha drabbats av plötslig senilitet för jag har ingen aning om vart jag har gjort av pinnarna till rull-upp-gardinerna. Jag har inget minne ens av att jag plockade bort dom. Var kan man ställa två pinnar på 1,5 meter utan att man ser dom? Bakom en dörr? Jo, jag har kollat bakom alla dörrar vi har. I tvättstugan? Ja det var min första gissning men där finns dom inte. I garderoben i Hermans rum, bredvid den där gardinerna ligger? Nej. Jag begriper ingenting.
 
Det är inte riktigt lika fint utan pinnar....
 
 
Vi bastade hos Lillens igår, jag och Mannen och S. Trevligt. Det känns nästan som att ha en sommarstuga fast det ligger så nära. Ja, ni som inte vet var Lillens ligger - man ser det på bilden ovan, bortanför sågverket. Ska ni hit och inte har någonstans att bo så går det bra att hyra det. 
 
Jag har fortsatt med mitt promenerande NÄSTAN alla dagar, ibland med kamera, ibland utan. Men imorgon, då ni! Då börjar träningen! På riktigt! Måndagar, tisdagar, torsdagar och söndagar för oss damer. Om man orkar alla dagar vill säga. Men nu är det så många pass att välja på så det gör nästan inget om man hoppar över nåt. Fast helst vill jag gå på alla, dels för min egen skull, dels för risken att dom plockar bort pass som få går på. Men jag hoppas att alla är taggade att börja nu när det är nytt år så vi blir riktigt många. Det är roligare då.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0