Shopping a la HxA

Det blev tvärtom med shoppingen igår. Inget klänningstyg men mönsterpapper.
 
Jag ska inte säga att jag inte hittade tyg. Jag hittade jättesnygga tyger som skulle kunna passa. Det snyggaste, ett tunnare stretchjeanstyg med diskret leopardtryck, kostade 229 kr metern. Det går ju inte. Då är vi uppe i 600 spänn bara för tyget. Det kan det så klart vara värt att få ett plagg som är välsytt (?) och precis som jag vill ha det men jag har faktiskt inte råd just nu. Det är dessutom första gången jag syr efter det mönstret och det känns som jag vill prova med nåt billigare tyg först. Och det billigaste är ju det man redan har på hyllan (som jag dessutom troligen fått av mamma). 
 
Vi får se vad det blir. Jag ska rita färdigt mönsterdelarna nu och sen ska jag lägga klänningsprojektet åt sidan ett tag. Jag insåg nämligen igår att det snart är dags för julmarknaden i Döviken och ska jag ha nåt att sälja där så måste jag sätta igång att producera. Julänglar är min plan. Ja, jag vet vad jag brukar skriva om julänglar. Fantasin låser sig. Gullegull och vita spetsar är inte min grej. Men jag tror jag vet nu hur jag ska göra. Ibland måste man anpassa sig efter marknaden. Eller efter det man tror är marknaden. 
 
Ifjol fick jag ju till några vintriga änglar i alla fall, även om det juligaste med dom nog var Kristallinas julröda hår. Och så ser det nästan ut som om hon har skridskor på sig. Det kanske vore nåt?
 
 
Iselin sålde jag innan marknaden ens öppnade.
 
 
Majanne däremot finns kvar. 
 
 
Köpte ett rött band igår med tanke på "julänglar", sånt där genomskinligt (chiffong?). Sen for jag på Röda korset för att köpa ljusmanchetter men den lådan hade nog inte fyllts på sen jag var där sist för jag tyckte jag kände igen varenda manchett. Men jag köpte andra saker: olivgrön velour (1,5 meter för 15 kr!), ett kornblått sammetsband samt en stor påse garn att användas till häxhår. Jag tror det är vävgarn, kanske lin till och med. Det är samma sorts garn som jag fick av mamma en gång som jag har använt som hår på en del häxor/änglar. Ja, Iselin på bilden ovan har sånt hår. Det jag hade förut är vitt plus en massa pastellfärger men det jag köpte igår är lilamelerat. Alltihopa. Det får bli många lilahåriga häxor framöver.... Dom hade förresten 50% på allt garn så det blev lite extra fyndigt. Det tackar vi för.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0