Kvasthilda stökar vidare

Igår var jag riktigt vego-ambitiös - jag kokade gröna linser.
 
Jag tror inte jag gjort det förut. Lade dom i blöt i två timmar enligt texten på förpackningen och hällde sen av vattnet. Funderade på hur jag skulle göra med kokningen men sen tänkte jag "det är ju MAT" och så gjorde jag som jag väldigt ofta gör nuförtiden när jag börjar med en maträtt: jag hackade en lök och några vitlöksklyftor och fräste en stund i olja. Sen slog jag på linser och vatten och saltade och en halv buljongtärning fick åka i också.
 
 
Luktade väldigt gott i köket! Jag kokade hela paketet och tänkte att jag kunde frysa ner det som inte blir middag i småportioner. Till middag tänkte jag göra en pastasås, ja som köttfärssås fast med linser alltså. Linsfärssås kanske? Sen medans jag lagade ändrade jag mig och tänkte göra pasta al forno, dvs slänga in pastan och såsen i ugnen med ost på toppen. Tiden drog iväg, jag som skulle träna klockan sju och hinna äta innan! Alltså blev jag stressad, kryddningen av såsen misslyckades och den blev för salt så jag fick späda ut den vilket gjorde att den mest smakade burktomat, jag hällde inte av gnocchi-pastan tillräckligt noga så det var vatten kvar i dom vilket gjorde gratängen blaskig. Aaah! Nej det var ingen lyckad rätt. Ätbar men inte mumsig. Ja, jag är kinkig. Barnen tyckte det smakade "så där" och jag höll med dom. Blev rätt mycket gratäng kvar men det åker in i frysen som matdosor. Blev lite linser och lite sås över också.
 
Ja, det var alltså inte fel på själva linserna, dom var goda när jag smakade på dom efter kokningen. Det var kocken det var fel på. Linser är gott, bönor är gott. Det går ju bra det här. Jag ska försöka att inte börja gå klädd i batikkjol och virkad väst också men det KAN bli knepigt.... ;-)
 
 
Dagens matprojekt är: Göra eget "naturgodis". Jag hittade ett intressant recept på pistagebollar här: http://irakiskmat.blogspot.se/2014/02/pistagebollar-naturgodis.html
 
Nu har jag inga pistagnötter hemma men jag tänkte rulla dom i hackade valnötter istället. Jag har också fått ett recept på proteinbollar men det får vänta tills det nya proteinpulvret kommit med posten. Chokladbollar med dadlar funderar jag också på eller nåt med fikon. Vi får se hur mycket jag orkar göra. Det fanns i alla fall lite ingredienser att välja på i skafferiet när jag började rota...
 
 
Om ni blir alldeles utsjasade av mina ambitioner så kan jag berätta för er: jag tänker köpa choklad ändå idag. Jag längtar efter Marabou M peanut. Barnen vill nog ha sitt vanliga godis och Mannen vill ha lakrits. Det är ju fredag! Men man kan ju "blanda ut" det onyttiga med lite frukt och nötter, inte sant? Liiiite nyttigare än bara socker!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0