En riktigt BRA helg!!

Först det viktigaste av allt: Lego har kommit hem!
 
 
Han kom vandrande igår kväll när Mannen stod ute och grillade hamburgare. Men nej, han kom inte fast vi ropade. Han struntade i oss. Som om han inte trodde det var nån mening. Jag gick in och hämtade en burk kattmat och viftade med och då kom han kutande minsann!! Och jamade och jamade och jamade och jamade. Och gos och klapp och kel innan han kunde äta. Han åt upp alltihopa. Han som brukar äta en halv sån burk (dom är små men han är liten i maten). Han fick även mjölk som han slurpade i sig på en gång. Lite torrisar gick också ner. Han var tydligen väldigt hungrig. Ändå tror jag det är han som har ätit av kattmaten på bron, men det blir kanske inte samma matro utomhus, med skator som retas och trastar som bombar. 
 
Senare på kvällen sov han en låååång stund på min mage. Ordningen är återställd.
 
 
Vad mer ska vi berätta om helgen? Finns det nåt som kan jämföras med att få tillbaka en familjemedlem?
 
Nåväl. Mannen och jag var till Östersund en sväng igår och köpte bland annat en varmvattenberedare så vi ska slippa elda på sommaren. Nu har vi dessutom SOLEL att driva den med. Det ni! 
 
Idag har jag sytt ett par haremsbyxor. Äntligen fick jag inspiration. Och jag som trodde jag hade bestämt mig för ett tyg fick plötsligt syn på ett annat tyg, ett som jag köpte för att sy en blus tror jag. En fin, väldigt skimrande viscose med bra fall. Lite minus för den kräkiga nittiotalsgröna färgnyansen (matchade strykbrädsöverdraget!) men, ja, det är i alla fall GRÖNT, och jag gillar ju grönt. Är man snäll kan man kalla det olivgrönt. Fast jag gillar dom verkligen. Dom blev bra. Nu har jag fått inte mindre än tre förfrågningar om jag kan sy såna brallor. Ja, det borde jag väl kunna? Nu vet jag ju hur man gör. Och ändra storleken är inte svårt, det är ju två tygrektanglar det är frågan om. 
 
Visst är dom fräsiga? Gott om röreslevidd. Känns som att gå omkring i kjol. Om man vill kan man dra upp dom så att linningen med smock blir ett liv istället. Då blir det en byxdress. Ja man skulle till och med kunna sy på ett par axelband om man vill det, dom kan ju hänga lösa eller stoppas in när man har dom som byxor. 
 
 
Det är första gången jag syr smock. Det var inte så komplicerat men det var svårt att få riktigt jämnt. Nästa gång ska jag göra som det stod i beskrivningen och rita linjer att sy efter. Nu gjorde jag som det stod i instruktionsboken till min symasin, följde kanten på pressarfoten. Då blev det lite tätare mellan sömmarna och då blev det så klart fler att sy. Men jag är nöjd för denna gång. Det är mina första och det är "bara" jag som ska ha dom.
 
I eftermiddag har vi varit till farmor och medan barnen klippte gräsmattan så tog Mannen och jag reda på lite ved och drog ris och lade i högar. Sen fick hon bjuda på fika.
 
Nu sitter jag här på samma kontorsstol som Lego sover på. Jag makade lite på hans ben och klämde in min rumpa och han ligger kvar än. Han som brukar lessna på trängseln efter en stund och hoppa ner och gå och lägga sig nån annanstans. Jag misstänker att han har gos att ta igen. I ugnen står en lasagne, modell mindre. Hade köttfärssås i frysen så det gick skapligt fort att göra. Nu ska jag gå ner och skära lite grönsaker och be barnen duka bordet så vi får middag nån gång. Magen kurrar som en viss katt jag känner.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0