Höga kusten-semester

I helgen var Mannen och jag på minisemester per mc. Vi åkte först till Köpmanholmen där vi mötte upp med A och K. Därifrån åkte vi färjan ut till Ulvön. Solen sken men det fläktade och drog kallt. Lyckligtvis hade jag inte låtit mig luras av solskenet den här gången utan jag hade tagit på mig vindjackan. MED huva! Den gjorde bra nytta på båtfärden.
 
När vi kom iland gick vi till hotellet och käkade skärgårdbuffé. Fat efter fat med olika sillinläggningar, strömmingsvarianter, rökt lax och sik och till och med rökt torsk och så varmrätt i form av strömmingslåda och jansson. Jo det fanns faktiskt köttbullar och fläskstek också men det struntade jag i. Och lite grönsaker fanns där också och så bröd och smör och kokt potatis. Kaffe och äppelkaka med grädde till efterrätt. Det var fantastiskt gott alltihopa! Och tänk bara så mycket omega 3 vi fick i oss.
 
 
Mätta och belåtna gick vi för att utforska Ulvöhamn. K drog upp oss på Lotsberget för att se på utsikten. Många trappor blev det och sillen och strömmingen skvalpade runt där i magen. Man ska nog vänta lite efter maten med att motionera på det där viset. Men visst var utsikten värd det. Jäklar vad stiligt det var!
 
 
Efter att vi tagit oss ner för alla trapporna igen strosade vi vidare. Kollade in diversehandeln. Där hade dom lagt ut lite begagnade kläder på ett bord utanför. Blusar i min storlek, ser man på. Men inga prislappar. Jag frågade inne i butiken. "Jaaa, jag har ju inte satt ut några priser än......... men en 30-40 kr kanske." Ja det var ju ett bra pris. Och se på tusan, jag hittade en tunn sommarblus som passade. Tänk att man ska behöva åka till Ulvön för att köpa kläder, va?
 
Vi for tillbaka med båten och sen hem till K. Där blev det på kvällen en trevlig sammankomst med trerätters middag och en massa surr. Ja vi hade till och med två efterrätter eftersom en av gästerna hade gjort en rabarberpaj och tagit med. Grand dessert!
 
 
På söndagen for vi hemåt i sommarvärmen via diverse omvägar längs Höga kusten. Drack kaffe och åt glass vid Höga kustenbron. Jag gillar verkligen Höga kusten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0