Människa, mys dig, freda´n är kommen

I ett par dagar nu har jag tvättat och diskat och bakat och varit allmänt huslig. Fått undan. Idag har jag behov att att göra nåt annat. Fredagsmysa. Har inte hållit till i ateljén på två dagar men idag tänker jag gå ut och faktiskt GÖRA nåt där, inte bara ställa i ordning. Har jag tur kommer gardinerna idag. Tyvärr ingen ström dragen än men jag kan väl dra en skarvkabel från pannrummet så jag kan fålla kanten. Eller så klipper jag bara itu kappan och hänger upp så länge!
 
 
Det där med turvecka som jag skrev om häromdagen, det kan diskuteras. Imorse försov vi oss. Jag måste ha stängt av klockan när den ringde för när jag vaknade till och kollade var klockan fem över sex, fem minuter innan vi brukar åka hemifrån till bussen. Studsade upp ur sängen och väckte Herman, "DU HAR FEM MINUTER PÅ DIG!", rusade ner och fixade en macka och nåt att dricka åt honom. Vi hann! Sen gick jag runt med en känsla av att ha lyckats fast det ju egentligen var ett misslyckande. Fast vi hade ju tur som vaknade INNAN bussen åkte, det är sant. 
 
Annars sket det sig egenligen med turen redan igår. När jag for ner på Hammarn för att handla kunde jag inte låsa bilen. Alla lås var frusna. Det är detta blött-och-frysväder som gör det. Tur man bor där man bor och kan lämna bilen olåst utan att behöva oroa sig. Vem vill ha våra gamla CD-skivor liksom? Ska kolla idag om det går att smörja upp låsen på nåt sätt, dom har krånglat förut om vintrarna. Nu är det tio minus så vi kanske slipper vattnet i flytande form ett tag. Snöar gör det också, faktiskt.
 
 
När jag hade handlat och skulle betala i kassan gick det inte. Det fanns inte pengar, fastän det var torsdag och utbetalningsdag. Men hon var schysst och jag fick betala senare. Det visade sig att pengarna kommer idag istället. Och det borde jag ha sett när jag kollade på specen men inte kollade väl jag på datumet heller, jag bara antog att utbetalningen var den vanliga dagen. Inte kollade jag kontot innan jag handlade heller. Men det gör jag nästa gång, tro mig! Jag ska ner och betala mina matvaror idag istället. Om det där var otur så var det väl otur med tänkandet möjligen.
 
 
Just det. Igår blev jag intervjuad per telefon. Jag tyckte nog det gick bra, hoppas intervjuaren tyckte det med. Hon ville i alla fall skicka min CV till arbetsgivaren. Låter ju bra. Vi får se vad dom tycker.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0