Häxifiering pågår

Plötsligt händer det. Plötsligt fick jag lust att rita igen. Fast det blev den serien jag skissade ner för några veckor sen, inte den jag gjorde häromdagen. Alltså ligger jag en serieepisod före! Före vad kan man förstås fråga sig. Före mig själv kanske? Idéerna kommer fortare än jag hinner rita rent, i alla fall den här gången. Jag har ju haft tanken att publicera en gång i veckan, gärna på fredagar, men oftast kommer serieidéerna i skov och jag är så ivrig att dela med mig att jag har svårt att vänta en hel vecka..... Vi får se hur det går den här gången.
 
Nåväl, idag färglade jag den (näst) senaste och lade ut den. Kan läsas här: http://lillahaxbloggen.blogspot.se/
 
Jag är sugen på att köpa en ritplatta. Jo, det har jag ju varit länge men nu kanske det är mellandagsrea tänkte jag. Fast är det rea på ritplattor, tro? Är det nåt som folk springer benen av sig för att fynda? Jag har sökt på nätet och jag tycker det är svårt att hitta nån som inte är "slut i lager". Och skicka efter en platta utan att testa att rita på den, det vill jag inte. Jag vill känna först. Klämma och känna och testrita. Som vaniligt vill jag inte ha den dyraste och proffsigaste men troligen inte den enklaste heller. 
 
En annan sak som jag funderar på är om man skulle lägga in texten i photoshop istället för att texta den för hand. Jag har testat men jag får inte till det. Det blir för långt mellan raderna. Det ska liksom vara mer komprimerat om det ska se ut som en serietext tycker jag, inte som i ett worddokument. Eller är det fel fonter jag använder? Jaja, jag får väl googla. Jag känner ingen serietecknare som jag kan fråga. 
 
Undrar vad Zelma skulle ha gjort? 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0