Ateljéhelg

Det blev en helg nästan helt tillägnad ateljén. Jag sydde klart två änglar, en som var beställd och en som jag börjat på tidigare i höst men inte tyckte jag fick nån ordning på. Hon har legat och väntat på en fortsättning. Igår kom den.
 
Jag tror hon heter Ginger.
 
 
Den andra ängeln heter Lucia tror vi.
 
 
Fina korkskruvslockar, inte sant? Jag hittade en tutorial hur man gör lockigt dockhår av akrylgarn. Man lindar garnet runt en rundstav av lämplig grovlek, blöter det och bakar sen i ugnen. Fiffigt! Eftersom mina dockor inte är så stora lindade jag garnet runt grillpinnar av trä. Det blev riktigt smålockigt, som telefonsladdar. Fast några av garnerna ändrade färg av värmen. Jag hade åtminsone tre pinnar med vitt garn, det vet jag, och några mörkbruna men när det var klart hade jag väldigt många pinnar med rödbruna och rödblonda lockar. Men det gör inte så mycket.
 
Jag har även städat i ateljén. Jag hittade inte det jag letade efter så då tyckte jag det var dags. Jag städade alltså även inne i förrådet, kors i taket. Nu behöver man inte vada bland garn och tygkassar längre. Sen satte jag igång med en av tyglådorna som blivit stökig men herre jösses vad tyger det var där. Jag avbröt sorteringen när jag hittade ett lämpligt kjoltyg åt Ginger och satte mig och sydde färdigt henne istället. Och eftersom ingen annan än jag är i ateljén så lämnade jag det så här till idag.
 
 
Det är "småmönstrat-jeans-tunna-enfärgade-tyger"-lådan som jag börjat plocka ur. Jag måste organisera det på nåt sätt. I genomskinliga plastpåsar kanske. Visst kan jag lägga tillbaka allt i fin ordning i plastbacken men så fort jag är där och letar efter ett speciellt tyg så blir det rörigt igen. Det gäller alla lådor, det kan ni ju se på lådan i bakgrunden också som är "siden-paljett-glitter-glamour"-lådan. Den bredvid är "sammet-filt-fuskpäls-fuskskinn-specialtyg"-lådan och längre till vänster, inne i garderoben står "fleece-manchester-bävernylon-grövre-tyger"-lådan. Sen finns det en med trikåtyger och en med vita brodyrtyger och en med spetstyger och tyll. Och detta är alltså alla småbitar av tyger som räcker till änglar och andra små projekt. Klädtyger, gardintyger och annat som det finns över en meter av ligger i tämligen god ordning på hyllorna. Där står även garnpåsarna i nån slags ordning plus mönster och lite annat smått och gott. Så det finns en slags ordning i alla fall. Fast jag vill ha BÄTTRE ordning. Jag gillar inte att leta, det tar för mycket energi.
 
Idag ska jag avsluta städningen av lådan jag började med. Jag ska även grädda rån. Jo, jag gjorde en till sats med råndeg! Alla i familjen höll med mig när jag frågade om rånen ändå inte var viktigast. Så då blir det så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0